Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Vannak az EU-ban ingyenes...

Vannak az EU-ban ingyenes egyetemek (nem Mo. -on), és ha igen, hol?

Figyelt kérdés
2009. júl. 8. 10:53
 1/3 anonim ***** válasza:
37%
Nem magyar állampolgárok számra Magyarországon sem lehet államilag finanszírott képzésben részt venni, vagyis fizetniük kell a képzésért, nem kapnak bérletet, könyvcsekket, ösztöndíjat, stb. stb. (Több ilyen ismerősőm van, én Szegeden vagyok hallgató.) Külföldi egyetemen ingyen úgy lehet tanulni, hogy külföldi ösztöndíjra pályázol (pl Erasmus). Ehhez itt is hallgatónak kell lenned, és ez csak "áthallgatás", vagyis elvégezhetsz néhány kurzust, de önálló végzettséget természetesen nem ad. Olyan, amire te gondolsz, hogy külföldiként elvégezhess egy teljes ötéves képzést tandíj nélkül, szerintem sajnos nincs...
2009. júl. 8. 11:14
 2/3 anonim ***** válasza:

Minden EU-s országba lehet menni egyetemre, ugyanolyan feltételekkel jelentkezhetsz az ottani felsőoktatásba, mint az ott élők..

Mellesleg Mo-ban sem ingyenes az egyetem, az adófizetők finanszírozzák...

Angliában pl. úgy van, hogy miután elvégezted és munkába állsz, ha az évi fizetésed egy x összegtől nagyobb, akkor kell visszatéríteni a tandíjad.

2009. júl. 8. 11:16
 3/3 anonim ***** válasza:

A bölcsödét, óvodát, a közoktatást és a szakképzést is az adófizetők finanszírozzák. Akikbe mellesleg nem mások, mint a tanuló/hallgató szülei többek között. Nem értem, hogy miért vagdalóznak ezzel a hülyeséggel annyian, hogy a "hallgató az az adófizető pénzén tanul". Miért, a burokló, a kőműves, meg a fodrász miből tanulta a szakmáját szakmunkásképzőben? Meg tudod, az adófizetők pénzén tanult orvos, nővér lát el, ha beteg vagy, az adófizetők pénzén tanult óvonó, tanító, tanár, stb. vigyázza, neveli, tanítja a porontyodat, az adófizetők pénzén tanult mérnökök által tervezett hídon, úton jársz, épületben laksz, soroljam még...?

Magyarországon nem tanulhat ingyen, vagy a szőrszálhasogatást elkerülendő: KÉPZÉSI HOZZÁJÁRULÁS nélkül nem magyar állampolgár, nem hiszem, hogy a EU többi országában ennél jobb fejek lennének.

2009. júl. 8. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!