Ha úgy fogok le egy gitár akkordot ahogy kell, miért nem úgy szól ahogy kéne?
Esetleg nem pengeted jól vagy tényleg rosszul fogod, de nem veszed észre, mert még nem tudom mire kell figyelni. Nem lehet, hogy hozzáér az ujjad a lefogott hangon kívül más húrhoz is és emiatt nem szólal meg rendesen?
Esetleg arra gondolsz, hogy te pl akusztikuson játszol, de elektromos gitár van a videóban és ugye az máshogy szól..
Vagy amit még eltudok képzelni az az, hogy csak azt hiszed jól vagy behangolva, de igazából nem. Emlékszem régen mikor én is nekiálltam gitározni mennyire zavaros volt ez a téma, mert nem volt akkor még elég jó hallásom hozzá, hogy fülre csináljam vagy leellenőrizzem.
E A D G B E. Egy hangológépen így kéne kinéznie a dolognak. Ne keress H hangot, mert a legtöbb hangolóba B van helyette. Illetve, ha rosszul van beállítva akkor, lehet, hogy mást mutat. PL: ha nem gitárra van állítva, hanem bass gitárra, akkor a legvastagabb E húrodat E4-nek jelzi. Ha pedig chromatic-ra van állítva (kromatikus hangolás) akkor nekem a Boss TU-80 hangolómba egy helyes alap hangolás így néz ki: E2 (ez a vastag E), A2, D3, G3, B3, E4 (ez meg a vékony). Ugye ha gitárra van állítva, akkor így kéne mutatnia: E6 (vastag), A5, D4, G3, B2, E1 (vékony)
Lényeg, hogy ha van rá lehetőséged állítsd gitárra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!