Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan készülsz az öregségre?

Hogyan készülsz az öregségre?

Figyelt kérdés
Egy Amerikában készült felmérés szerint a mai fiatalok nagy része még a 35 éves kort sem készül megélni. Ez döbbenetes! Arra lennék kíváncsi, hogyan készül egy 20, 30, 40, 50 éves korosztály az öregségre. Ma, Magyarországon.
2009. júl. 2. 17:57
 1/8 anonim ***** válasza:
96%
Mit kell arra készülni? Pénzt spórolni, vagy mi? 18
2009. júl. 2. 18:00
 2/8 anonim ***** válasza:
93%
Nem tűnt fel, hogy a temetőben igencsak 50-54 évesek vannak kitéve a gyászjelentésen? Milyen öregség? A mai 30 évesek még 65 évesen sem mehetnek majd nyugdíjba !!! Csak nem gondolod hogy lesznek nyugdíjaséveid?? A munkahelyedről visznek a temetőbe, ha vagy olyan szerencsés, hogy van munkahelyed
2009. júl. 2. 18:49
 3/8 anonim ***** válasza:
96%
Sajnos a második válaszolónak igaza van :( És ezek után csodálkoznak, ha az embernek mindentől elmegy a kedve. :( Örülök, ha egyáltalán megélem a nyugdíjkorhatárt, én nem készülök rá, mi a szarnak? Lehet, hogy holnap meghalok, s akkor mire spóroltam? Sajnos ma, Magyarországon a mának kell élni, mert egyáltalán nem biztos, hogy lesz holnap. =(
2009. júl. 2. 18:58
 4/8 A kérdező kommentje:
Szeretnék egy kis hitet adni nektek! Nyugdíjas vagyok és egyáltalán nem volt könnyű életem. Negyvenöt/!!!/ évet dolgoztam, mert még rádolgoztam a nyugdíjra. De most aztán vége, nem dolgoznék, bár még arcátlanul hívnak! Néha elrémülök, hogy a mai fiatalok mennyire pesszimisták és azt sem mondom, hogy ok nélkül. Mégis azt mondom nektek, igyekezzetek megérni az öregséget, ne hagyjátok, hogy az állam zsebre tegye azt a rengeteg levont pénzt, amiért ezerszeresen megdolgoztatok! Elhihetitek, jó érzés szabadon élni még akkor is, ha az a bizonyos nyugdíj szégyenletesen kevés.
2009. júl. 2. 19:37
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem készülök sehogy sem, sőt a holnapra sem gondolok, lesz ami lesz, eléldegélek max 35 éves koromig, aztán viszlát világ, nekem nem kell több ebből a szemét helyből amit földnek hívnak.

25 / nő

2009. júl. 2. 20:25
 6/8 anonim ***** válasza:
sehogy sem, illetve mindent megteszek most, amit majd később nem lehet, pénzt gyüjteni hülyeség az öregségig, mert kitudja mi lesz addig, lehet meg sem érem az öregkort. magyarországon meg az életszinvonalhoz képest olyan magas a nyugdíjkorhatár, hogy meg sem lehet érni. a férfiaknál a nyugdíjkorhatár olyan magas, hogy az vetekszik az átlag életkorral is, tehát most kaszíroz az állam ezzel, hogy bezsebeli a lóvét, de vissza már nem kell adnia, hisz akinek vissza kéne, az már halott, legalábbis a nagy része, a legjobb, amit tehetek, hogy kimegyek külföldre és letelepedek ott, hisz ezt akarja az állam :S
2009. júl. 3. 11:34
 7/8 anonim ***** válasza:
Emlékekkel..
2009. júl. 3. 12:40
 8/8 anonim ***** válasza:

Egy férfi életéből a nők 20 évet vesznek el, ezért ilyen alacsony a férfipusztulás korhatár szintje. Férj meghal, asszonyt mellé temetni, mint Indiában.

A másik életéért való aggódás túl sok embernek nem a sajátja.

2010. márc. 17. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!