Ha most azt írom, hogy "hejes", akkor már mindegy is, hogy mit kérdek, mert úgyis csak kioktattok a helyesírás miatt?
Biztos,mert a kérdésednek nem lenne így értelme.
Arról nem is beszélve,hogy ha segítséget, tanácsot kérsz másoktól, akkor illene megtisztelni őket azzal, hogy helyesen írsz.
Nem erről van szó. Mindenki vét hibákat. De vannak szavak ami szinte fájdalmat okoz ha valaki rosszul írja. Vannak szavak amit azért egy 6 általános is helyesen írna.
Bizony az ember szemét bántja ha valaki például a
helyes szót hejesnek írja
Vagy sokan itt az " AZT mondta" úgy írja hogy "aszt mongya" vagy a "Muszáj" szót muszálynak írja..
Nem minden helyesírási hiba okoz ideglelést
Ez ugyan olyan, mint amikor mindenki mondja, hogy jajj de csúnyán írok, meg, hogy olvashatatlan, sérti a szemet. Amikor meg csak én írtam házit, akkor senkinek nem zavarta a szemét másolás közben. Sőt, ki is tudták olvasni az olvashatatlant.
Nem azt akarom mondani, hogy "hajrá, írjunk helytelenül" hanem, hogy néha át kell látni ezeken a dolgokon, és nem egyből kioktatni, meg fölényeskedni.
Általában akik ilyen stílusban írnak, azoknak a kérdésük olyan, ami már meg sem érdemli, hogy foglalkozzunk vele, ezért inkább célba vesszük a helyesírását.
Egyébként pedig ez egyáltalán nem olyan, mint amit te felhoztál példának (tetézve a helytelenül írt "jajj"-oddal). Miért kéne elviselnünk azt, hogy hibásan ír valaki, mikor nem az a helyes? Magyarok vagyunk, könyörgöm, az egyik legszebb nyelv a miénk, büszkék lehetnénk, hogy beszéljük és ismerjük, nem elrondítani kéne!
Az meg, hogy valaki csúnyán vagy szépen ír, teljesen más kategória, főleg ha a házi feladatról van szó. Ilyen esetben a szükség törvényt bont, itt viszont a GYIK-en nincs ilyen "szükség", ami miatt helyesírási hibákkal kéne kiírni EGY KÉRDÉST akár! (Mert sokszor még az is hibás, ha a magyarázatot még meg se néztük.)
Téma lezárva.
Meg van értve....részedről a téma lezárva.
Nekem csak annyi hozzászólásom lenne, hogy mindamellett, hogy tudom, hogy a jaj egy indulatszó és egy j-vel írják helyesen, de honnan tudod, hogy én úgy jajdultam fel? Lehet, hogy legközelebb úgy jajgatok majd, hogy "ajajajaj". Szóval ha én így akarok jajgatni, hogy jajj, nyomatékosítva a j-t, akkor engem az sem érdekel, ha valaki ebből írta az államvizsgáját, én akkor is így fogok jajgatni.
És talán igazatok van, idegesítő a nagyon szembetűnő helyesírási hiba. De eredetileg én sem, azokra akartam célozni, akik extra helytelenül írtnak...mondjuk a "hejes" példával tévedtem. Inkább az olyan esetek dühítenek, amikor féloldalas szövegben egy hiba van, és a kedves, magyar szakot végzett diákok a McDonald's-ból hazaérve elolvassák, és egyből kioktatnak, hogy vegyek már egy helyesírás szótárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!