Engem nagyon idegesítenek a már magyarosított, de mégiscsak külföldről származó nevek. Főleg akkor furcsa, amikor egy teljesen hazai vagy épp szintén különös vezetéknévhez csatolják. Most mondok egy példát: Főző Szamira. Nem túlzok, tényleg ismerek ilyen embert. Vagy: Kováts Xéna. Mondjuk ilyet nem ismerek, de azért elég furcsán hangzik, nem?
Ezek alól a "magyar-de-külföldi" nevek alól kivétel talán csak az Amira, az itthon is egyre gyakoribb, és nem is csúnya hangzású.
Első válaszoló, látom nézed az így jártam anyátokkal-t :D
Egyébként amit az előző írt, azzal én is egyetértek. Itt sok Lakatos Pamela és Lázár Ráfáel rohangál, szerintem enyhén vicces.
Bőrgyógyászomat hívják Gomba Beának, ha ez bizarrnak számít.
Egyik ismerős kisgyereknek az osztálytársát hívják Karácsonyi Ajándéknak! Alig akartam elhinni, amikor meghallottam! Ezenkívül az egyik volt tanárnőnk neve: Havasi Gyopár. De ami még nagyon furcsa, ezeket mások mondták: Cserepes Virág, Sárkány Bendegúz, Vida Tekla Őzike. Persze a vezetéknevéről senki nem tehet, de keresztnevek közül hallottam még, hogy létezik: Életke, Bársonyka, Fürtöske, Délibáb.
Nem ítélem el azt, aki hasonló nevet ad a gyerekének, de én pl az enyémnek nem tudnám elképzelni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!