Örökösödés, haszonélvezet, majd egy haszonleső lecsapása, családi belviszály. Mit tegyek, hogy ne veszítsem el mindenem?
A helyzet az, hogy édesanyám kb 1 éve meghalt, és én örököltem a ház nagy részét, nővérem kisebb részét, édesapám pedig haszonélvezeti jogot kapott rá. Eddig teljesen elvoltunk otthon, mindent megbeszéltünk, de kb fél év telt el, összejött egy nővel (fél év után elég durva), van neki 3 gyereke 3 apától, meg egy unokája aki most született, és keresik hogy ki lehet az apja... Senki nem dolgozik közülük, szóval elég lecsúszott család. Nekem úgy jött le hogy az egész pereputtyot oda akarja hozni a nyakunkra, hogy majd mi eltartjuk. Én haza adom elejétől fogva az árvaellátásomat (30.000.Ft/hó), nővérem pedig havi 25.000.Ft-ot, a rezsibe.
Édesapámat jól behálózta, a múltkor kollégiumból arra mentem haza, hogy eladták a fagyasztóládát és a hűtőt, vettek az árából egy másik, használt hűtőt, jóval kisebb értékben.
Ez nem tetszett, kidobtam az asszonyt otthonról. Apám felhúzta az orrát, ő is elment utána, most pedig azzal jön, hogy hoz egy 20-gyerekes cigány-családot a házba, vagy fizessünk neki 150.000.Ft-ot nővéremmel. Én még otthon lakom, és nővérem is, én tanulok, nővérem már dolgozik, de nem keres ennyit.
Mit lehet tenni? Mit tegyek, hogy a ház is megmaradjon, meg a lecsúszott család se telepedjen be hozzánk, és ne kelljen ennyit kipengetnem havonta a saját házamért?
Eléggé kétségbe vagyok esve hogy most mi is lesz ebből, pénteken összeülünk apámmal meg nővéremmel ezeket a dolgokat átbeszélni, de mivel ennyire befolyásolva van, nem tudom mi lesz ebből...
21/F
itt a lényeg az utolsó hozzászólónál.
elment. önként ment el, megteheti.
szerintem valahol örülj neki.
lakj ott szépen a tesóddal.
ha hazajönne , jöjjön de csak egyedül.
ha te vagy a nagyobb rész tulajdonosa csakis a te beleegyezéseddel költözhet bárki a te tulajdon házadba.
gondolom a másik, kissebb részü tulaj vagyis a tesód is így gondolja.ebben az esetben semmi gond, ti lakhatjátok , meg apád és punktum. akinek nem tetszik ez a felállás az elköltözik szépen. jól tetted hogy kidobtad azt a nőt. ügyes legyél.
Köszönöm a hozzászólásokat!
Azóta hogy összebalhéztünk, és a "bombát robbantó" fagyasztó eltűnése után még tészta, alma, krumpli és olaj tűnt el itthonról, és nem 1-2 szem alma, hanem kb 5 kiló, ami nem azért baj mert olyan nagy összeget kóstálna, hanem azért mert kellett volna sütibe, aztán jött a pofára esés... ugyanez a krumplival is. A hab a tortán, hogy anyu halála óta eldugtuk az arany ékszereket, nehogy lába keljen, 2-hetente szoktam ellenőrizni hogy megvan-e még minden, tegnap pedig rácsodálkoztam hogy hiányzik 2db arany gyűrű (beszerzési áron kb 130.000 Ft, tudom, mert most fogok diplomázni és elég húzós volt a gépészgyűrű, azt is az ösztöndíjamból spóroltam össze). Ezeken felbuzdulva, közöltem a postással is hogy ne adja oda az árvaellátásomat apumnak, sem senkinek, CSAK NEKEM.
Na mind1, most már szinte haza sem jön fater, büszke lehet magára, rajtam és tesómon kívül van még két fél tesóm (anyai ágról), nekik 2-2 gyermekük, már ők sem állnak szóba vele... komolyan nem értem hogy miért csinálja ezt, itt lenne a családja, de ő mindent eldob egy erkölcstelen nőért. Értetlenül állok előtte, de megpróbálom a problémákat kulturáltan, civilizált módon rendezni.
Bár nagyot csalódtam, mégis próbálom fenntartani a házat, és összetartani a családot az édes testvéremet és a féltestvéreket is beleértve!
Most 24-én lesz édesanyám halálának egyéves évfordulójának ajánlott mise, kíváncsi leszek rá hogy eljön-e.
Szerintetek az egyéves mise után illik meghívni a családot egy ebédre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!