Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit jelent az, hogy "Elfen Lied"?

Mit jelent az, hogy "Elfen Lied"?

Figyelt kérdés
Néztem egy Japán anime sorozatot aminek ez volt a címe! Kíváncsi volnék, hogy mit jelent magyarul a címe! Valaki tudja, hogy milyen nyelven van írva a címe? Azt tudom, hogy a főcím dala latinul van, de az Elfen Lied az nem.. Tudja valaki mit jelent magyarul az Elfen Lied?
2012. máj. 20. 01:20
 1/3 anonim válasza:
100%
"A cím a német Eduard Mörike „Elfenlied” (Elf dal) című szerzeményére utal, maga a dal pedig a mangában is megjelenik. Az animében ez nem kapott helyet, ott az egyes részek elején felcsendülő „Lilium” jut fontosabb szerephez."
2012. máj. 20. 01:33
 2/3 A kérdező kommentje:
Értem! Köszönöm a válaszod! :) De ha német a címe, akkor a dal miért lett latin?
2012. máj. 20. 01:48
 3/3 halibel ***** válasza:
Mert az illett a hangulatához :))
2012. máj. 20. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!