A Narutonak mennyi valóság alapja van?
Hát én nem nagyon tudom biztosra mondani, de a chakrás dolog létezik, igaz nem fog kék és piros lángszerű valami körülötted futkározni :) valójában ilyen a testben vándorló erő vagy mi a szösz XD szóval létezik, de a Narutoban vannak túlzások, ilyen koncentrációs gyakorlatok vannak, nem ismerem az ázsiai harcművészetet annyira.
A másik amit mondtál, ez a harcmodor fogalmam sincs hogy létezett/zik-e, de tudomásom szerint régen voltak nindzsák, aki így harcoltak, minél csendesebben és feltűnésmentesen. Az eszközök mint pl a shuriken, azt is használták, szóval így nézve van valóság alapja, de az ember nem volt képes elbírni sziklákat, meg 30 méter magasra ugrani 3mp alatt :D folytatva az én "tudásomat" a nindzsákat ilyen információk gyűjtésére használták.
Még egyszer mondom ne vedd túl komolyan amit mondtam, mert lehet, hogy hülyeséget adok át neked XD várj még más válaszra is :)
A csakra mint szó létezik, csak kissé mást jelent. Amit itt használnak rá az talán chi (vagy qi) lehet inkább. Harcművészetekben itt-ott emlegetik...
Talán ez is valami ilyesmi lehet:
A Narutonak külön világa van ahol néhány (sok-sok) dolog egész más, mint a való világban. A nindzsák inkább amolyan jól képzett orgyilkosok/bérgyilkosok voltak és nem hatalmi tényezők. Az meg, hogy szemtől szemben háborúba bocsátkozzanak egy hadsereggel az teljesen kizárt. Legalábbis szerintem. Ezek a narutos "nindzsa nemzetek" meg már a negyedik nagy háborúra készülnek :D
Kissé későn válaszolok rá, de...
Chi/Qi/Chakra:
Létezik, nem vagyok jártas benne. Így ehhez nem is fűznék hozzá sokkal többet. ;)
A harc:
Amit filmekben látsz, oszd el öttel. Amit pedig rajzfilmekben, azokat tízzel. :)
Nem láttam a Narutot, de az a megemlítés, hogy "ninja" attól nekem egy szó ugrik be: "ninjutsu"
Ninjutsu gyakorlót sem láttam még és jómagam sem vagyok az. De mint harcművész palánta elárulhatom: ha nem lenne hatékony, nem hallanánk róla. :)
Nem tudom mit művelnek abban a harcművészetben, csak 1 bemutató videót láttam belőle. Meggyőző volt. Keress rá és ha tetszik (értem itt, nem lomboz le mert többet vártál tőle) akkor mindenképpen ajánlom.
A biztonság kedvéért megjegyzem: az ilyesmik megtanulása a legjobb esetben is 3-4 év, ha minden nap, intenzíven edzel egyenesen a mester keze alatt. Szóval csak türelmesen és meglátod, ha lelkiismeretesen csinálod. Meglesz neki a gyümölcse. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!