Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért céloz feljebb a légpuská...

Miért céloz feljebb a légpuskával?

Figyelt kérdés
Láttam a tedds holdover-ben a youtube-on kogy o a legpuskaval ha messze van a celpont feljebb celoz mert olyan a celzorendszere hogy a celkereszten nem csak a kozepen van pont ezt nem ertem hogy mert celoz feljebb? es nem artana eggy par tavcso beallitas sem . Elore is koszonom.

2012. máj. 8. 15:38
 1/5 ladeck válasza:

A lövedék röppályája:

Légüres térben:Ha a Föld a lövedéket nem vonzaná,akkor a lövedék a fegyvercső tengelyének irányában,egyenes mentén repülne.A lövedék azonban röptében úgy esik,mint a szabadon ejtett kő.

Szabadon eső test:1 másodperc alatt függőleges irányban elmozdul 5m-t,2mp alatt 20m-t,3mp alatt 45m-t,4mp alatt 80m-t.

Ha nem parallaxos a távcsöved akkor fölé vagy alá célzunk (távolságtól függően).

Itt találsz bővebb magyarázatot:

[link]

2012. máj. 9. 16:20
 2/5 A kérdező kommentje:
koszonom
2012. máj. 9. 22:57
 3/5 A kérdező kommentje:
ja es bocsi de mi az a paralax amator vagyok valami amit kel allitani mindig amennyi tavolsagra van a targy igaz ? mindig kell allitani ja es honnan tudjam hogy paralaxos vagy nem? koszi szepen!
2012. máj. 9. 23:00
 4/5 ladeck válasza:

Igen így van. A paralaxos távcsövet leginkább a field targetnél használják.

Ezen az oldalon nézz szét! Sok kérdésedre találsz választ.:

[link]

2012. máj. 10. 16:05
 5/5 A kérdező kommentje:
koszonom
2012. máj. 10. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!