Milyen feltételek mellett lehet dokumentumfilmbe külföldi szerzők zenéit használni aláfestő zeneként?
Figyelt kérdés
Történelmi dokumentumfilmet szeretnék készíteni, és el is akarom adni valamelyik TV adónak, már ha vevők lesznek rá.
A felhasználásra szánt képanyagok közkincs kategóriába esnek, a filmrészleteket idézés kategórián belül ingyenesen tudom majd használni, azt hiszem ezekkel nem nem lesz gond. Csak a zenék körül van egy iszonyat komplikált jogi hercehurca.
2012. máj. 7. 21:51
1/4 anonim válasza:
Túl komolyan veszed magad. Senki se fog cseszegetni téged egy ilyen kis kaliberű alkotásánál. Akkor van gond, ha a műveddel nagy anyagi haszonra teszel szert, de ez nem áll fenn. Ha aggályaid vannak, fordulj a MAFSZ-hoz, náluk jobban kevesen tudják a házi barkács filmekkel kapcsolatos jogi dolgokat.
2/4 A kérdező kommentje:
Hááát... Én igazán nem akarom magamat többre tartani, mint ami vagyok (bár kevesebbre se), de szeretnék nyugodtan aludni, és biztosra menni, mielőtt belefogok ebbe a nem kis munkába. Nem szeretném, ha a végeredménybe csak azért nem kötnének bele, mert nem ér annyit senkinek... Szóval inkább legyen korrekt minden.
2012. máj. 8. 11:08
3/4 anonim válasza:
Mondom, keresd fel a MAFSZ-ot. Erre az oldalra nem a társadalom krémje jár, tőlük ne várj segítséget.
4/4 A kérdező kommentje:
Persze, megteszem azt is. Köszönöm válaszod :)
2012. máj. 8. 12:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!