Találtam egy sebesült lepkét és nem tudom hogy mit adjak neki enni. Mit eszik?
Nektárt, amit nem fogsz tudni neki biztosítani.
Ne is igazán kezdj vele semmit. Nem fogsz tudni rajta segíteni, és a legtöbb lepke amúgy sem él néhány hétnél tovább. Hagyd ott, ahol találtad. Ha tud repülni, továbbmegy, ha nem, megeszi valami - és ez így van jól. Még ha kegyetlenül hangzik is.
Kérdező ugye nem adsz neki sósavat??? Mond, hogy csak szarkasztikus voltál!!!
Amúgy én kedves dolognak tartom, én is így tennék a helyedben. Én egyszer egy csigának segítettem, mikor egy nagy lyuk volt a házán, éjszakára ráraktam egy nagy kosarat, hogy ne egye meg egy sün, és pár nap alatt begyógyult, meg méhet is etettem már mézzel, miután kimentettem a vízből, de vízből mindent kimentek, még legyeket meg darazsakat is, egyszerűen sajnálom őket. Két napja például a járda közepéről telepítettem odébb egy katicabogarat egy alá. Mindennek a csúcsa az volt amikor tavaly nyáron egy mocsári teknőst vittem el a vízhez az autóút mellől a Balatonnál:)
Amúgy eleinte megpróbáltam ez ellen tenni és kicsit érzéketlenebbé válni, de rájöttem, hogy ez nem megy, ilyen vagyok és kész, de ez nem rossz dolog, hogy mások meg mit gondolnak rólam, amikor a járdán kapargatom össze az állatokat, meg a buszon próbálom begyűjteni őket az teljesen hidegen hagy, mivel én cselekszem helyesen, illetve mi :)
20/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!