Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért tartanak "plázacicának"...

Miért tartanak "plázacicának" az oszt. Társaim?

Figyelt kérdés
Egyáltalán nem lógok egész nap boltokban, nem vagyok nyafogós szőke lány, kedves vagyok velük pár barátomnak szülinapjára vagy névnapjára ajándékot is viszek, de a hátam mögött azt hallom h "plázacicának" neveznek! Valószínű azért mert nekem csak márkás cuccaim vannak, amit irigyelnek de nemtudom..! Múltkor elkísértem az egyik lányt egy turiba mert annyira könyörgött és mondta h nézzek körül én is de mondtam neki h bocs de én itt nem veszek cuccokat! Nem nagyképűségből mondtam de nekem a márkás ruhákra van igényem meg van is pénzünk olyan helyeken vásárolni..
2012. ápr. 27. 17:29
1 2
 11/17 tetris ***** válasza:
94%
Ezt a dolgot már nem lehet visszacsinálni. Mostantól jobban oda kell figyelned, hogy a társaidat ne bántsd meg. Legyél velük kedves, törődő, jóindulatú, segítőkész, és próbálj meg tudomást nem venni, ha bántanak. Talán egy idő után elfelejtődik a dolog. De legyél mostantól okosabb, tanulj ebből az esetből.
2012. ápr. 27. 18:39
 12/17 A kérdező kommentje:
Hát nemtudom, sajnos! Odafigyelek úgyis idén már elballagok nem kell sokat kibírnom velük! Amikor meg beszólnak már nem érdekel, nem húzom magam fel rajtuk! Akivel jóban vagyok annak segítek mindenben stbstb.
2012. ápr. 27. 18:44
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Legközelebb ilyen helyzetben ne azt mondd, hogy "én itt nem vásárolok", meg "nekem márkás ruha kell", hanem mondjuk próbálkozz ilyesmivel, ha mondják, hogy vásárolj ott, ahol nem akarsz:

- Jajj, bocsi, de most nem úgy készültem (ezt érthetik úgy, hogy nem hoztál pénzt, vagy olyan ruhában vagy, amiben kényelmetlen próbálni, esetleg sok a cucc nálad, stb.)

- Köszi, de most nincs kedvem próbálni, inkább csak segítek neked válogatni.

Ilyesmivel ugyanúgy kihúzod magad a dolog alól, és még csak nem is bántasz meg senkit!

2012. ápr. 27. 18:53
 14/17 A kérdező kommentje:
Rendben,köszi! :)
2012. ápr. 27. 18:54
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Szerintem is azzal van itt a gond, ahogy a másik lánnyal viselkedtél a turkálóban.

(Csak úgy megjegyzem: engem is úgy nevelt az anyám, hogy a márkás ruha a jó, a turi meg hű de gáz, és csak a "szegények" járnak oda... Ahogy felnőttem, levetkőztem ezeket a belém nevelt hülye elveket, és rájöttem, hogy turiban tök jó, egyedi és/vagy márkás [!!!] darabokat ki lehet fogni, lényegesen olcsóbban az eredeti árnál. Szerintem tök jók a turik, de nem rábeszélni akarlak, csak úgy megjegyeztem.)

Ebben a szituban úgy kellett volna reagálnod, ahogy az előző is írta, meg lehet mondani kedvesen, hogy most nem terveztél vásárolni. A lényeg, hogy ne süssön a mondanivalódból a nagyképűség, mert ahogy előadtad, az sajnos eléggé annak tűnt.

Az tök jó, hogy megtehetitek, hogy márkás helyen vásároljatok, én is megtehettem kamaszkoromban, csakis ilyen helyeken vásároltunk. Mondjuk engem akkoriban k*rvára nem érdekelt az öltözködés, és mivel ezt látták rajtam, nem is akadtak fenn a márkás cuccaimon.

Majd rá fogsz jönni, hogy egy ember értékét nem ez határozza meg. Ez baromira közhelyesen hangzik, tudom, de tényleg így van.

Ne nézd le azokat, akiknek nem telik márkás ruhákra, mert így tényleg joggal kapod meg magadra a "plázacica" jelzőt.

27/N

2012. ápr. 27. 20:55
 16/17 A kérdező kommentje:

Végre egy értelmes válasz köszönöm!! :)

Bolond voltam h azt mondtam annak a lánynak rájöttem,bánom is.. azóta nem is csinálok ilyet tanultam belőle meg nem is fogok! :) Talán ez kellett is ... meg rájöttem ahogy írtad h tényleg nem kell lenézni a szegényebbeket, nekik ez jutott. :) Még tini vagyok ezért nagyon szeretek öltözni de remélem egyszer rájövök h nem ez határoz meg :DD

2012. ápr. 27. 20:59
 17/17 anonim válasza:

Ha márkás sminket akarsz, vagy bementek egy olcsó hamisítványokkal teli sminküzletbe, és ott mondod, hogy nem veszel itt, márkás cuccokat akarsz, akkor az elfogadhatóbb, ha már gy mondod, mert érdekel a bőröd és az egészséged.

De most bemenni egy ruhaboltba egy barátoddal, és azt mondani neki, hoy "én itt nem vásárolok", az nem csak plázacicás, az egyszerűen bunkóság, és nagyon ellenszenvet keltő.

2012. jún. 27. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!