Ez az idézet nagyon megfogott, mi a véleményed róla?
"Nem a szeretet, hanem a gyűlölet egyesti az embereket."
Szerintem van benne igazság.
Igen, ez szerintem is igaz!! Engem is megfogott :) Ha jobban belegondolsz, rájossz, hogy miért...
Például én jobban érzem magam amikor kozel vagyok az ellenségemhez, mint akkor, amikor ahhoz, akit szeretek. Érdekes :)
Igen van benne igazság, de nem azért, mert akit utálsz amellett lehetsz önmagad.
Azért egyesíti a gyűlölet az embereket, mert a közös ellenség ellen összefognak.
pl.: II. Világháború... Az oroszok az amerikaiakkal és a britekkel és még pár nemzettel együtt győzték le a közös ellenséget a tengelyhatalmakat. Holott az oroszok és az amerikaiak nem éppen szerették egymást. Lásd hidegháború...
Én ezt egészen másképpen értelmeztem első olvasásra! Egy példával jobban tudom szemléltetni: Mondjuk van az iskolában egy osztály (A), ahol mindenki elvan, kialakultak a szokásos klikkek stb. És néhány tanár mindig azt mondogatja nekik órán, hogy bezzeg a másik osztály (B) így meg úgy! Ezáltal az A eléggé megutálja a B-t, és ebben az értelemben egyesül az osztály, valamilyen szinten még közösségépítő is :)
De ezt el lehet mondani nagyobb szinteken is, lásd: politika! Az emberek képesek összefogni és leszavazni egy-egy törvénytervezetet stb!
Ez engem is megfogott. Számomra pont most aktuális. :)
Véleményem szerint ez az idézet nagyon igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!