Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ez az idézet nagyon megfogott,...

Ez az idézet nagyon megfogott, mi a véleményed róla?

Figyelt kérdés

"Nem a szeretet, hanem a gyűlölet egyesti az embereket."

Szerintem van benne igazság.

2009. jún. 20. 22:11
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Bocs elírtam: "Nem a szeretet, hanem a gyűlölet egyesíti az embereket."
2009. jún. 20. 22:12
 2/13 anonim ***** válasza:
90%

Igen, ez szerintem is igaz!! Engem is megfogott :) Ha jobban belegondolsz, rájossz, hogy miért...

Például én jobban érzem magam amikor kozel vagyok az ellenségemhez, mint akkor, amikor ahhoz, akit szeretek. Érdekes :)

2009. jún. 20. 22:17
 3/13 A kérdező kommentje:
Én is így vagyok vele:)
2009. jún. 20. 22:19
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Talán azért mert az elenség az aki mellett igazán önmagad lehetsz.
2009. jún. 20. 22:45
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Minden szava igaz
2009. jún. 20. 22:46
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok ,bocsi elírtam, szóval az ellenség az ,aki mellett igazán önmagad lehetsz, mivel nem tud nagyon megbántani azal, ha pl. nem tetszik neki az aki igazából vagy és kevésbé érdekel a rólad alkotott véleménye.
2009. jún. 20. 22:47
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen van benne igazság, de nem azért, mert akit utálsz amellett lehetsz önmagad.

Azért egyesíti a gyűlölet az embereket, mert a közös ellenség ellen összefognak.

pl.: II. Világháború... Az oroszok az amerikaiakkal és a britekkel és még pár nemzettel együtt győzték le a közös ellenséget a tengelyhatalmakat. Holott az oroszok és az amerikaiak nem éppen szerették egymást. Lásd hidegháború...

2009. jún. 20. 22:53
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt egészen másképpen értelmeztem első olvasásra! Egy példával jobban tudom szemléltetni: Mondjuk van az iskolában egy osztály (A), ahol mindenki elvan, kialakultak a szokásos klikkek stb. És néhány tanár mindig azt mondogatja nekik órán, hogy bezzeg a másik osztály (B) így meg úgy! Ezáltal az A eléggé megutálja a B-t, és ebben az értelemben egyesül az osztály, valamilyen szinten még közösségépítő is :)

De ezt el lehet mondani nagyobb szinteken is, lásd: politika! Az emberek képesek összefogni és leszavazni egy-egy törvénytervezetet stb!

2009. jún. 20. 22:54
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
látom közben megelőztek :))
2009. jún. 20. 22:55
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez engem is megfogott. Számomra pont most aktuális. :)

Véleményem szerint ez az idézet nagyon igaz.

2009. jún. 20. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!