Társasházunkban két tulajdonos is hozzáépített a lakásához összességében kb.30 négyzetmétert. Ez jogtalan haszonszerzés? A közös udvar felét is " kisajátították" oda más nem mehet, mi pedig csak fizetjük. Mit lehet tenni?
közös képviselőként írom.
ha az udvar közös tulajdon akkor engedélyük sem volt így biztosan jogtalan az építés
ha ilyenre sok kerülne alapító okiratot kell módosítani(hisz elvész a közös tulajdonból)de ezt csak közgyűlésen lehet
amit először tenni tudsz:
1.felkeresed a ház jogi képvidelőjét,közös képvidelőjét
2.Megkérded volt-e ilyen határozat esetleg suttyomban
Ha ő is kötekedik akkor mint tulajdonos egyeztess vele 1 időpontot és kérd el tőle a határozatok könyvét és a közgyűlési jegyzőkönyvet(meg kell jelölni melyiket)
valamint az alapító okiratot mert ott leírják mekkora is az udvar.
építésügyi hatóság a helyi önkormányzatnál itt tudsz panaszt tenni ill a közterület felügyeletnél is(igen az udvar közterület hiába a háznál van)
ők felszólítják őket és bontás lesz a vége,de ami a legfontosabb
te mint tulajdonos teheted meg ezt a nem te vagy a tulaj akkor ő intézkedjen
még 1 lehetőség
a lakók 10%nak bele1ezésével(pl 5-6 lakás attól függ mekkora)
összehívhatsz közgyűlést,csak figyelj a formai dolgokra mert a bíróság beleköthet...ezen dönteni kell erről a kérdésről és utána akár bíróságon is meg lehet tenni a megfelelő lépéseket
ha valamiben tudok még segíteni írj..
A közös képviselő is benne van szerintem és az önkormányzat építési osztálya is szemet hunyt !ki tudja miért?! ! - pedig egy helyszíni jegyzőkönyvnél észrevételeztettem, de elsikkadt - mert kiadta a fennmaradási engedélyt, szándékosan nem vette észre. Hat lakásos a ház a tetőtér is közös tulajdonban van még az alapító okirat szerint ők beépítették, a tetőteret azt aláírtam a telekbeépítést azt nem. Közös költséget viszont csak az eredeti négyzetméter után fizetnek, a beépítés óta is.Az alapító módosítását viszont én nem írom alá amíg nem rendezik jogilag a jogtalanságot. Sút ezeken túlmenően a tárolómat is lebontották tudtom nélkül, akkor rendőrségi feljelentést tettem .Természetesen nem történt semmi, hónapok múlva felszólítottak , hogy igazoljam én - a tároló ami társsházi jkv. szerint enyém- tartalmaz-e azbesztet!!
Mi van itt? Ez rendszer? Törvény? Igazság? Újbuda XI.ker. Kelenvölgy
ez így érdekes...
alapító okiratot nem tudnak újat leadni mert gondolom nem lett új..mivel ha már csak te 1edül nem 1ezel bele akkor már eleve bukó...így a földhivatal nem jegyzi be(de már kitudja)1ébként feljelentést tudsz tenni a közös képviselő ellen mert ez okirat hamisítás és hanyag munkavégzés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!