Elakadtam Minecraftban. Segítenél?
Nemrég elkezdtem Minecraftozni, és nagyon megtetszett! Most csináltam egy világot, ami CREATIVE módos, tehát nem halhatok meg (mondjuk egyszer már meghaltam, nemtom hogy), anyag korlátlanul a rendelkezésemre áll, és kajára sincs szükségem. Most egy öbölben vagyok, a közepén van egy nagyon pici sziget. Valahogyan be szeretném "hálózni" a világot, és nemrég rájöttem, hogy tudok síneket meg vagont építeni. Namost, a tengeren át kiépítettem a pici szigetig egy hosszú utat, amire egyszerű sínt raktam (van elektromos meg érzékelős), és beüzemeltem egy vagont. De láttam, hogy a kiskocsit tolni kell sajnos, nekem pedig jó lenne, ha mindenfélét szállíthatnék vele. Ezért "befogtam" pár aranyos hóembert, akik szorgosan végzik a munkájukat azóta is (tologatják a vagonokat), de na... ők nem erre valók. Meg különben is, folyton beleesnek a vízbe, vagy elkóbászolnak valamerre :D Milyen sínt kell lerakni ahhoz, hogy a kiskocsi magától menjen? Lehetséges ez egyáltalán?
Másik kérdésem pedig az lenne, hogy a hóembereknek vannak "szükségleteik"? Úgy értem, kell etetni őket, vagy valami? És Minecraftban minden állatra kajaként vagy ellenségként tekintünk, vagy van olyan ami háziállat?
Ja és ha a láva elszaporodik, és elönt mindent, akkor mit kell tenni? :S Csak mert egy régi házamat (ami minden szempontból TÖKÉLETES volt) elöntötte a láva, és már alig tudok bemenni... A tetejére raktam egy láva forráskockát, de a dolog nem úgy sült el ahogy kellett volna. Felolvasztotta a jeget, és minden irányba szétfolyt. :( A forráskockát már megpróbáltam kiszedni, de csak rosszabb lett. Mit tegyek?
Csinálhatsz gyorsító sínt is, creative-ban az is végtelen van és nem kellenek hozzá hóemberek sem. Amúgy nem hiszem, hogy bármit ennének, az enyémek survival módban már egy hónapja élnek. Háziállatnak pedig ott a kutya ha a farkasoknak adsz pár csontot. Kicsit idegesítő, hogy mindig ott rohangálnak körülötted, de leültetheted őket és ha valamibe beleütsz, széttépik neked.
A lávát pedig kb úgy tudod eltüntetni, hogy leraksz a helyére gravelt amíg mind el nem tűnik, azután kiásod.
>Lazac Tetű:
Nem crafting table-n kell, hanem egyszerűen leraksz egymás tetejére két hóblokkot, majd annak tetejére egy tököt. Ennyi, a hóember automatikusan meglesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!