Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért büntetik azokat meg...

Miért büntetik azokat meg akik vadkendert termesztenek?

Figyelt kérdés
Mivel a vadknder szine mindenhol megnől és a THC tartalma anyjira csekély hogy nem tép be tőle az ember...De mégis akit rajta fognak hogy vadkendert ültetnek azokat le csukják??? arra gondoltam hogy magról nemesítik de nem vagyok benne biztos.....a jó válaszokat felpontozom
2012. márc. 14. 18:43
 1/8 anonim ***** válasza:

Mer' a törvény szerint illegális termeszteni azér'.

Vagy hogy legyen monkájok. :)

2012. márc. 14. 18:45
 2/8 anonim ***** válasza:
szívni semmi értelme mert nem csekély,hanem nincs THC tartalma (csak a neve vadkender, semmi köze nincs a cannabishoz) viszont szörnyen allergén,tehát irtandó
2012. márc. 14. 18:52
 3/8 anonim ***** válasza:

Cannabis sativat azaz rostkendert termesztik is.

A Magyarországon termesztett rostkender (Cannabis sativa) hatóanyag-tartalma olyan alacsony, hogy azt nem lehet drognak minősíteni. Elvileg ma az EU országai közül csak Görögországban és Svédországban tilos már csak az ipari kendert termeszteni, Magyarországon is már csak a tőkehiány áll az ipari mértékű kendertermesztés útjába. Ausztriában, Németországban Franciaországban újra fellendülőben van a kender mint ipari haszonnövény termesztése

2012. márc. 14. 19:16
 4/8 anonim ***** válasza:

Az "indiai vadkender" nem egyenlő a Magyarországon ismert (parlagfű gyomnövénnyel) amelyet szintén "vadkender" névvel illetnek.

Parlagfű elnevezései: vadkender, paradicsomgyom, vagy szerbfű.

Ebben az a vicces, hogy bár a Parlagfű nem tartalmaz THC-t, ennek a tulajdonságának hiánya ellenére, magas allergiát okozó tulajdonsága miatt szintén büntetendő a termesztése.

IGAZ, nem Parlagfüvet ültet, azokat nem csukják le de igen komoly pénzbírságot szabnak ki rá.

2012. márc. 14. 19:18
 5/8 A kérdező kommentje:
már bocs nem akarok vitázni de van thc tartalma....míg az indiai kendernek(MARIHUÁNA) kb15-32% THC tartalma van addig a vadkendernek 0.001%. tehát ha valamilyen idióta szívná akkor előbb jönnének melllékhatások és csak egy fosás jönne rá....Én azt kérdeztem hogy MIÉRT termesztenek VADKENDERT miértnem MARIHUÁNÁT ???tudom vannak olyanok is akik füvetMARIHUÁNÁT termesztenek és eladják...de sok oldalon láttam hogy VADKENDER FOGÁS és olyat is láttam hogy MARIHUÁNA FOGÁS. A vadkendernek a magjáról nemesítenek vagy mi nem értem....
2012. márc. 14. 19:19
 6/8 anonim ***** válasza:

bocs az off-ért

javítás:

*IGAZ, aki Parlagfüvet ültet, azokat nem csukják le de igen komoly pénzbírságot szabnak ki rá.

2012. márc. 14. 19:19
 7/8 A kérdező kommentje:
hogy pár embernek világos legyek [link] MIÉRT VADKENDERT ÜLTETNEK??? NEMESÍTENI AKARJÁK H A MAGRÓL ANGYOBB THC TARTAMA LEGYEN VAGY MII?
2012. márc. 14. 19:30
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert ez Cannabis sativa var. indica a cikkbn amit büntetnek és nem Cannabis sativa var. sativa azaz ipari kender, amit rost és cellulóz tartalma miatt termesztenek és kábítószerezésre alkalmatlan
2012. márc. 14. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!