Mit szoltok a Penny Market-es botrányhoz?
Szánalmas az egész emberiség, aki azért, hogy megspóroljon vacak 150-200 forintot szó szerint a földbe döngöli a másikat. Én szegény vagyok, fillérem sokszor egy szál se, mert ketten vagyunk az én fizetésemből, párom egyetemista és sok pénzt felemészt, de azért nem állnék sorba sehol sem másfél-két óra hosszát azért, hogy megspóroljak 200 ft-ot.
Pénteken például a másfél éves unokatestvéremmel a csípőmön gyalogoltam be a Pennybe, hogy Túró Rudit vegyek neki, mert szereti. Erre az ajtóban majd feldöntött két 30 éves forma nő, úgy rájuk ordítottam, hogy csak lestek, hát a másfél éves gyerek majd kiesett a kezemből, mert kosár nélkül mentem be, mert kérni akartam a pénztárnál egy tizest a kocsihoz.
Ki is fordultam rögtön, pláne, mikor láttam, hogy hányan vannak bent, én nem fogok sorba állni egy túró rudival két óra hosszát, inkább átmentünk a kisboltba, ahol 20 ft-tal drágább, de otthon voltunk öt perc alatt.
A Penny szerintem elvetette a sulykot ezzel az egésszel, nem gondolkozott, hogy ezt nem lenne szabad, vagy nem így.
Ismét én vagyok...
Azt kihagytam a hozzászólásomból, hogy szombaton én tojásért álltam sorba a Pennyben. Kulturáltan osztották a raktár ajtajában, mi vásárlók türelmesen vártunk, mert az eladó mondta, hogy mindenkinek jut. Jutott is. Igaz 20 percet álltam a pénztárnál sorban, de nem volt balhé. Ez Pilisen volt. Állítólag Szolnokon egymást dobálták tojással... :D
19:43-as vagyok.
Igen az, hogy az ember spórolni próbál az teljesen természetes, ebben semmi kivetnivaló nincs, de az, hogy a másikban kárt tegyen pár száz forintért, az már teljesen elítélendő dolog. Én is igyekszem spórolni minden forinton, de az időmön még többet, ezért valóban nem szoktam pár száz forintért fél órával többet utazni, vagy két óra hosszát sorba állni.
Abonyban például az akciós paradicsom 10 perc alatt elfogyott, az emberek széttörték még a faládákat is. Például anyám bement fél tizenkettőkör a Pennybe lecsónak valóért, és vett egy kiló fürtös paradicsomot ami nem volt akciós. Már akkor majd száz ember állt a zöldséges pultnál, mert az akciós ládás paradicsomot csak délben pakolták ki. Erre sokan lehülyézték anyámat, hogy megveszi a 400 ft-os paradicsomot, mikor fél óra múlva kiteszik az olcsót. Mondta is anyám, hogy ja fél óra múlva kiteszik az olcsót, plussz még sorba áll egy óra hosszát, neki ez nem éri meg.
A pénztáros csaj mondta este, hogy olyanok voltak az emberek az akciós paradicsommal mint a vandálok. Mindenki csak magára gondolt. Volt, aki 20 kilót is felpakolt, a másiknak meg egy szem sem jutott. Vagy például az akciós 89 ft-os tésztából, volt olyan aki 50 csomagot vett, másnak meg nem jutott.
Szóval nem értem én ezt a Pennyt sem, hogy ha már akciót szervez, akkor azt miért nem lehet rendesen megszervezni.
Én azt csináltam volna, hogy a raktárból adtam volna ki minden vásárlónak max. 2 kiló paradicsomot, max. 5 csomag tésztát, max. 2 doboz tojást...stb. Így mindenkinek jutott volna, és nem lett volna ekkora galiba az egészből, hogy egymást taposták az emberek.
off: Ki az aki lepontoz itt mindenkit? Itt nincs jó vagy rossz válasz, itt véleménykifejtés van. Ez is van a kérdésben, hogy mit szólunk hozzá? A véleményünk nem lehet sem jó, sem rossz, mert mindenkinek más a véleménye.
Jesszus...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!