Miért utálják annyian a Facebook Idővonalat? ÉN szeretem! Mi bajotok vele,?
off
Nem tudjátok hogy tudom törölni az idővonalat és visszaváltani a régire?
Aki nem akar most idővonalazni, annak: http://www.youtube.com/watch?v=JqLXMCkzqoA&feature=plcp&cont.. vagy TimelineRemove nevű böngésző kiegészítő. Nem tudom, meddig fog ez működik.
Bár továbbra sem értem, miért nem szeretitek. :)
Én eleinte nem szerettem, de mivel tudtam, hogy előbb-utóbb mindenkinek ez lesz, így hát beletelt egy kis időbe, de megszoktam. Ami nekem még furcsább lett, az az, hogy már a lájkolós oldalak is erre kezdenek majd átállni.
Ami nem tetszik benne:
1. Minden esemény, beírás, lájkolás, stb. látható a regisztrálásod óta. És ráadásul a Timeline funkcióval mindenki könnyedén rákereshet a múltadra, így érdemes minden régi dolgot törölni onnan. Hát nekem több órába telt, mire a múltbéli, immár nem publikus dolgokat kitöröltem vagy elrejtettem a falról, szóval aki átáll, az számoljon azzal is, hogy ez eléggé időigényes.
2. Bizonyos eseményet / kiírásáokat lehet Highlight-olni, azaz kiemelni. De ez a kiemelés valójában csak kiszélesítés, arra szolgál voltaképpen, hogy a bal-jobb hasábelrendezést megtörje, és a kiemelt (kiszélesített) hírt / eseményt a két hasábba írja egyszerre, szerintem ez a funkció teljesen felesleges.
3. Ez várható, de azért leírom: az új funkció miatt a beállításokon nem árt módosítani.
4. Ha valaki egyedülállóvá válik, akkor egy megtört szív is megjelenik mellette, szerintem egy ilyen eseményt nem kell még egy ábrával is fokozni...
5. Az ismerőseid nem ABC-rendben vannak, hanem össze-vissza.
Ami nekem tetszik benne:
1. Néhány eseményt kicsit "kiszínesíthetsz" benne (pl. ha sérülést szenvedsz vagy szemüveges leszel, akkor már azokhoz is adhatsz hozzá ábrákat, pl. kereszt jel vagy szemüveg).
2. Szerintem a jobbra-balra olvasással gyorsabban eljuthatsz egy múltbéli eseményhez, mintha egymás alatt vannak a funkciók.
3. Minden hónapban összegzi a Facebook, hogy mit lájkoltál, kik lettek az új ismerőseid, milyen eseményen vettél részt, milyen alkalmazásokat használtál.
Egyébként meg március 30-ától tetszik - nem tetszik mindenkinek ez lesz, szóval vagy meg kell szokni, vagy ha ennyire nem jó, akkor töröld ki magad face-ről. És amúgy az a pletyka totál nem igaz, miszerint ha átállsz, akkor a múltbéli dolgokat nem törölheted.
utálom,mert:
-nem annyira átlátható a kezelése
-könnyen kutakodhatnak a dolgaimban
az új kép nézegetőt is utálom,állandóan elugrik,ha kommentárokat szeretném olvasni,muszáj a görgövel sz@rakodnom,h megálljon...
egy dolog tetszik az idővonalban, a háttérkép lehetőség,semmi más!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!