Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Lassan utálom! Mit csináljak?

Lassan utálom! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Olyan problémám van, hogy van egy bizonyos személy, akivel egyeznek az óráim, és így állandóan egy busszal kell vele menni, együtt várni és jönni. Szóval gyakorlatilag egész végig vele vagyok. Nagyon régóta ismerem, még oviba is együtt jártunk, de most már kezdem nagyon unni. A sok kicsi hibája egyszerűen annyira idegesít már hogy azthiszem elkezdtem megútálni. Nem tudom elkerülni hogy ne legyek vele, de nem akarom a szemébe mondani a dolgokat. Még legalább egy fél évig tart a suli de már kinem álhatom, ráadásul gyakran kér tőlem segítséget, amire szintén nem mondtatok nemet. Ráadásul lány, úgyhogy tuti a szívére venné. Mostanában lelkileg is eléggé összevagyok szakadva és még az is rátesz a dolgokra. De egyszerűen nem bírom már ezt!

Szerintetek mit tehetnék ez ellen?

Ja meg még annyi hogy akár mit csinálok, minden úgy alakít hogy ugyan úgy legyen minden neki is mint nekem. Ha másik busszal akarok menni, ha nem megyek ő se megy, ha elhalasztok valamit ő is halasztja. wáááá... Nem kapok levegőt mellette. Ráadásul így pajzsként szolgál a csajok terén is -.-

Segítsetek!

2012. febr. 27. 21:39
 1/2 Ruhaipari szakértő válasza:
Apróságokkal célszerű kezdeni, de őszintén. Példák: "Én ma nem szeretnék beszélgetni. Én most álmos vagyok, és csöndre vágyom. Én most egyedül szeretnék maradni a gondolataimmal. Én most másik busszal mennék - és egyedül." Ha nem veszi észre magát, akkor ilyen kis mértékben meg kell "sérteni". Ha ez sértés egyáltalán. Vagy kényes témákat felvetni, pl.: "Te mit csinálsz, ha rád akaszkodik valaki? Mit mondanál neki? Mit tennél vagy mit nem tennél?" stb. Nagyon fontos, hogy nem szabad addig hagyni a dolgokat, míg ideges lesz az ember, vagy megutálja. :-( Sosem tudni - még jól jöhet egyszer ez a kapcsolat. Anyám egyszer olyan valakitől kapott nagy jótéteményt, aki a háború alatt v. után meglopta. Érdekelne, ha bejött valamelyik. Sok sikert!
2012. febr. 27. 22:07
 2/2 A kérdező kommentje:
És mi van ha, tegyük fel "illedelmesen lekoptatom" . Ő lefogja vágni mi van és tuti hogy bevágja a sértődőttséget, én persze nem fogok neki semmi konkrétat mondani a saját érzéseimről. Akkor minden nap úgy fog rám nézni mint a véres rongyra. Ez a megoldás sem túl jó szerintem. Vagy próbáljam kivárni még ezt a kicsi időt, hátha kibírom, és akkor én jobbra ő balra.?.
2012. febr. 28. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!