én ismerem a sakk táblát és a bábúkat sőt a lépéseket is de azt nem tudom hogy ha játszok hogy kéne kezdeni az első lépések fontosak de nem tudom hogy kezdjem el ?
"Az a paraszt, aki mondja, a bábú/figura neve gyalog!"
Egyébként, az első nagyon helyesen írta, a megnyitás nagyon fontos és az is, hogy elfoglaljuk a centrumot. Van, aki jobban szeret védekező-játszmát játszani, s van aki inkább támad. Bár híres sakkozók szerint : "Csak az győz, aki támad." Véleményem szerint, a Marshall-megnyitás az egyik legjobb megnyitás. A megnyitás utáni szakaszban, ha már minden tiszteddel kifejlődtél (tisztek alatt: Bástyák, Futók, a két Huszár! (a lónak nevezett figura) ) A bástyákat össze kell kötni( ne legyen az útjában semmi.) A futókat a nagyátlókra tenni...( a leghosszabb átló, "h1-a8 vonal, ilyenkor inkább a (szín szerint) sötét b7-re szokta a futókat tenni, míg világos g2-re, viszont, itt annak a futója nyer, akié hamarabb elfoglalja az átlót, mivel ütésben vannak. Ill. a másik futó az a1-h8 átlón... --> itt is ugyan azzal a szabállyal, szimmetrikusan a legerősebb. ) A figura akkor erős, ha támad! Középjátékban érdemes a legtöbb tisztet lecserélni, lehetőleg úgy, hogy te járj jobban. A futópár mindig erősebb, mint a huszár-pár. Bár én személy szerint, jobb szeretek huszárpárral játszani. Végjátékban a szabad gyalogok bevitele nagyon fontos. Majd ugye az, hogy mattot adj!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!