Elisabetta12 kérdése:
Mit jelent az, hogy büsziosz?
Figyelt kérdés
2012. febr. 20. 15:22
1/1 anonim válasza:
Az ókori görögöknél nem volt egységes naptár, többféle naptárt használtak. Másképp osztották fel az évet hónapokra, mint mi, sőt ők maguk is többféle rendszert használtak. A ,,Βύσιος'' az az egyik hónap neve (a sok közül ez egyik ilyen naptárrendszerben), a mi szavainkkal leírva január-február tájékén van. Magyarul nem sok találat van rá, angolul több dolgot lehet róla találni, úgy érdemes rákeresni, hogy ,,bysios'',
meg persze lehet az eredeti görög írásmód szerint is rákeresni:
Persze ezt én csak gondolom, ki tudja, lehet hogy egész más nyelven vagy értelemben használták amikor Előtted ezt a szót használták. Én erre a görög szóra gondoltam először, ebben az értelemben. Lehet, hogy valami név is (emberé, vagy másé?). Azt nem tudom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!