Mit kaphatunk? Elloptam egy 3500 forintos palinkat, ugy hogy a haverom is tudott rola, mit kaphatok en es a tettestarsam minimum es maximum? Esz osztastol kimeljetek, eloszor csinaltam ilyet es nagyon megbantam:/

Ha fiatalkorú vagy, akkor az Önkormányzat Szabálysértési Osztálya fog rád kiszabni valami büntetést. Ha látják, hogy megbántad, és megigéred, hogy többet ilyet sose, akkor csak egy figyelmeztetést kapsz. Sajnos a szüleidnek ott kell lenniük ezen a meghallgatáson. Így otthon nem lehet elhallgatni a dolgot.
Azért nem fogsz börtönbüntetést kapni, mert első eset, mert fiatal vagy, és mert az ellopott áru értéke 20.000,- Ft alatt van.
Nagy gáz nem lesz a dologból, max otthon lesz belőle balhé. Nem tudom, hogy most mik a hatályos jogszabályok abban a kérdésben, hogy az Önkormányzat kiértesíti-e az iskolát. Ha normális lesz a szabálysértési előadó, és te is udvariasan viselkedsz, akkor az iskola kiértesítésétől az előadó eltekinthet.
Máskor ne csinálj ilyet, legyen ez egy lecke számodra.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!