Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Egy tuti tipp hogy megnyerjek...

Egy tuti tipp hogy megnyerjek egy vatera aukciót és ne happolják el előlem?

Figyelt kérdés

2012. febr. 13. 20:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
57%
Vedd meg villámáron :D
2012. febr. 13. 20:17
 2/11 anonim ***** válasza:
30%
10 ezerért nem fogsz laptopot venni, arra ne is építs...
2012. febr. 13. 20:21
 3/11 Nagyfater ***** válasza:
81%

Tuti tipp nincs, de az alábbi módszerek elég jó hatásfokkal működnek:

Ha az eladónak van más eladó cucca, valami apróság, akkor bármi is az, vedd meg. Igy hozzájutsz az emil-címéhez, és az alábbi lehetőségeid lesznek:

1. Ha még nem volt licit a termékre, akkor megegyezhettek Vaterán kívül. Az eladó kiveszi a terméket, és egymás között lebonyolítjátok az adásvételt. Ezzel ő is jól jár, mert nem kell eladási jutalékot fizetnie.

2. Ha már volt rá licit, akkor kicsit nehezebb a helyzet, de még így is megállapodhattok magánlevélben egy villámárban, amit ő egyeztetett időpontban feltesz, te meg azonnal leütöd.

Ez persze a Vatera szabályzata szerint tilos, de azért a Vatera sem földreszállt angyalok gyülekezete...

Ha valamit nagyon meg akarsz szerezni, van egy legális módszer is, de az nem mindig jön be. Ez az automatikus licit, aminek a működését elolvashatod a Vatera súgójában. Nekem már sokszor bejött, de nem mindig.

2012. febr. 14. 09:32
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Mikor már majdnem vége a licitnek akkor licitálj . Én amire licitáltam azt mind megnyertem , mert az utolsó 10 mp-be licitálok . De ez csak akkor , ha nem lassú a géped .
2012. febr. 14. 21:36
 5/11 Nagyfater ***** válasza:
100%

Az előzőhöz: ez se biztos módszer, sőt, rá is lehet fázni.

Először is, ha valakinek automatikus licitje van (aminek az összege nem látható), akkor hiába az utolsó 10 másodpercben leadott licit, ha az övé eleve magasabb volt, akkor ő nyert.

Másodszor: egyre több eladó hirdet úgy, hogy ha az utolsó öt percben érkezik licit, akkor a határidő meghosszabbodik öt perccel. Ilyen esetben a gyorsabb gép nyer... :-)

Szóval, akárhogy is, tuti tipp nincs.

2012. febr. 15. 03:13
 6/11 anonim válasza:
84%

Évek óta Vaterázok, több ezer eladáson vásárláson vagyok túl. Az előző hozzászólások helytállóak. Azért összefoglalom:

Fontos hogy ha nincs villámár és nincs az öt perces hosszabbítás akkor ez a módszer mindig bejön: Eldöntöd mennyit adsz maximum a termékért, majd az utolsó 10 másodpercben licitálsz egy "maximális licitem" értékkel. Vigyázz, mert még ki kell választani az átvétel módját is, ezért kell az utosló 10 mp-ben licitálni és nem az utolsó 5-ben. Ha valamit meg akarok venni sosem licitálok az aukció elején, továbbá sosem teszem a megfigyelt termékek közé, mert más is látja hogy engem érdekel a termék és hasonlóan fog eljárni. Sok terméket happoltam már el mások elől, pedig alkudoztak, licitálgattak, már a szállítást is lelevelezték az oldalon.

Esetenként a villámár is korrekt ár, na ilyenkor nem szarozok, azonnal megveszem. Ezért érdemes naponta többször is rákeresni egy termékre, hátha valaki feltette fix áron vagy alacsonyabb villámáron. Napokban vettem egy xenon szettet 6000-ért. van fent 10000-rt is érvényes licittel, így aki feltette fix 6-ért nem nézett körül. Lehet a jövőhéten felteszem 10 kikiáltási áron, és máris keresek min 4000-t.

Amúgy sosem értettem miért licitálgatnak az emberek egy 3 hetes aukció első napjaiban, mit akarnak elérni? Cska feljebb viszik az árat és más túllicitálja. Az emberek ostobák. Arra figyelj, ha érdekel egy termék és kérdést teszel fel róla akkor ne üss le másik olcsóbb fix áras termékét, mert a vatera tudja hogy jutalék kijátszásra mész és kitilt. Másik, hogy érdemes egy klassz termék megtalálása után ugyanazon termékre szűréssel rákeresni, mert lehet találsz belőle sokkal olcsóbban is, csak kicsit keresni kell. Multkor meg akartam venni egy meghalt színész által dedikált fényképet bármi áron. Nem volt villámár, 1 Ft-ról indult és volt 5 perces meghosszabbítás. Az utolsó percben 5000-nél állt a licit. Én adtam egy automat 50000-s licitet. Képzeld el másnak is volt automata licitje 20000-ig és azt láttam hogy az enyém volt a termék 21000-n, majd kiirtas hogy még öt perc van. Na ekkor a másik elkezdett licitálgatni, és 25000-nél abbahagyta. Enyém lett 26000-ért. De ha ezt megtettem volna az aukció elején, vélhetően átgondolja hogy neki megér-e akár 30 ezret is, és lehet feljebb megy az ár és lehet csak 40-ért jutok hozzá. Az egész vaterázás pszichológia. Még egy jótanács: amit keresel azt nézd meg az expressz.hu apronet.hu és egyéb hirdetési oldalakon is. Gyakran ott is hirdeti az illető, néha olcsóbban. Sok terméket vettem már így meg, ráadásul a vatera 6% jutalékát majd mindig le lehet ott alkudni, ja és van telefonszám ilyen esetekben.

2012. febr. 18. 07:57
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó nagyon jól írta. Nekem is fent vannak máshol is a cuccaim. És ha ott veszi meg valaki akkor akár olcsóbban oda is adom. Elvégre akkor nem kell még a vaterának is jutalékot fizetnem.

Ha venni akarok valamit akkor meg szétnézek minden oldalon, sokszor felismerhető, hogy ugyanaz hirdet máshol is. És akár a vaterás értékelés alapján láthatod, hogy mennyire megbízható az illető.

2012. febr. 19. 06:26
 8/11 anonim ***** válasza:

Én még eBay-en is szét szoktam nézni. Pl vettünk már napszemüveget postával együtt majdnem 1/3-ad áron. Gépbe akkut kevesebb, mint féláron.

Ott is fontos az értékelés.

2012. febr. 19. 06:30
 9/11 anonim ***** válasza:
Jó tippek:)
2012. febr. 19. 21:47
 10/11 anonim válasza:

madjnem mindent ebayen veszek, még a postaköltség ellenére is sokszor olcsóbb mint a vaterás termékek. Persze ez nem mindenre igaz.

Ja és sokan csinálják hogy ebayen megveszik vaterán eladják 2x annyiért... :) így ezt is ki tudod szűrni :)

2012. febr. 20. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!