Feladtam postán a csomagot, de nyoma veszett, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Feladtam egy kis csomagot, ajánlott levélként elsőbbségivel az ismerősömnek, de nem érkezett meg hozzá. A posta azt állítja, hogy kiszállították/kézbesítették. A barátom nem kapta meg. Ilyenkor mi a teendő?!2012. jan. 19. 21:17
1/2 anonim válasza:
ha ajánlva adtad, akkor van nálad egy papírka ami ezt bizonyítja. elvileg a postánál meg kell lennie egy másik példánynak, vagy bármi dokumentumnak, ami igazolja egy aláírással, hogy a barátod átvette. menj be és kérd számon tőlük. megteheted, hisz te minden óvintézkedést megtettél.
B: nem lehet, hogy nem volt otthon a barátod, és a postás csak valami firkálmányt hagyott ott, hogy menjen be vele a postára? az a papír elkallódik, nem egyszer jártam már így én is.. szóval lehet a postás volt kint, csak ajánlottat nem tehet a ládába, így visszavitte... mert akkor meg bent van a helyi postán a csomag, ahol a barátod lakik.
2/2 anonim válasza:
Helyesbítenék: az ajánlott levelek is bedobhatóak a postaládába, ha személyesen nem vette át senki és a postaláda zárt, nem nyitható... amit kötelező(!) aláíratni az már a tértivevény. Menj be a postára az ajánlott szelvénnyel és kérd meg, hogy mutassák meg mi a küldemény útja. Ha gépes posta van a közeledben ott rögtön megmondják. Ha azt írja a végén hogy "Kézbesítési esemény xyz óra:perckor" akkor ki lett kézbesítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!