Megyeszekhelyen levo 148nm-es csaladi hazam 1939-ben epult,vastag(60cm)kulso falakkal,"oriasi"szobakkal(35nm,25nm,20nm,18nm) es 3,5nm-es a belmagassag. A padlozat 2 szobaban teljesen felujitasra szorul(nedvesseg miatt),valamint a falak egyresze is kb.0,5m magassagig saletromos. A pince nedves es a tornac 5 oszlopabol egyiken repedes van... A haz kivulrol "nagypolgari", (felkor es hatszog alaku kulso falakkal) nagyon "vaganyul" nez ki,de oriasi a rezsikoltsege...
2012. jan. 11. 16:38
1/5 anonim válasza:
Vályog?
Iszonyú magas, 3,5 m? Azt galériázni kellene, mert a fűtésre rámegy a gatyád. Ez a ház nagycsaládnak való, vagy ha ki tudod adni, különbejáratúvá tenni a felét.
Mondjuk felújítani kevesebb, mint újat építeni, nem?
2012. jan. 11. 18:03
2/5 anonim válasza:
Ha rendes téglából épült akkor megéri felújítani szerintem.
De nagyon sok pénzt kéne rááldozni elösször is a ház rendes szigetelésre és ez nem kevés pénzről lenne sző szerintem.
Megyeszékhely az hol van? :)
60cm-es fal viszont jól szigetelhet ,de viszont a belmagasság az csúcsra viszi a fűtés számlát.
2012. jan. 11. 18:05
3/5 A kérdező kommentje:
Erdelyben, Zilahrol van szo. Felesegemmel es 2 nagykoru gyerekemmel 10 eve Spanyolorszagban elunk es a harmadik gyerekem 3 eve Londonba ment ferjhez. A hazat nem merem berbeadni,felek hogy "tobb lessz benne a kar mint a haszon". Fizetem a volt szomszedomat havonta, hogy rendbe tartsa a "portat"es szelloztesse a szobakat.. Nem akar egyik gyerekem se oda koltozni en pedig vettem Spanyolorszagban egy 3 szobas lakast es ,igy mi is "ideragadtunk" minimum a nyugdijaskorig, de az is lehet, hogy vegleg.. Evente kb.2-3 hetre megyunk szabira( meglatogatva a szuloket es rokonokat) csak annyit vagyunk Zilahol. A kulso falak tegla, a kozfalak vegyes valyoggal... A rezsi "oriasi" foleg a futes miatt. Volt olyan teli honap, hogy csak a gazszamla(ezzel futok)200€ volt... Nem tudom mit csinaljak, mert gyonyoru helyen (panorama a varosra)van es nagyon szep telekkel(9ar) sok altalam ultetett gyumolcsfaval.. Gondoltam gyerekeimmel egyutt felujitjuk, de a fiam ellenzi szerinte nagyon sokba kerulne,nem eri meg annyi penzt beletenni...
2012. jan. 11. 19:40
4/5 anonim válasza:
Vagy úgy kéne bérbe adni hogy a bérbeadókkal kéne felújítattni.
de ha spanyolban éltek és csak üresen áll a ház akkor vagy el kéne hagyni vagy ha lejártok akkor egy részét felújítani.
Pl fütést csak abba a szobába rakjatok ahol tartozkodtok is és a szigetelést is csak oda,így csak a ház egyik fele lesz felújítva a fűtés költségen lehet faragni csak úgy kell megcsinálni benne mindent.
Ha tényleg szép a panoráma meg sok emlék van akkor elég nehéz lessz eladni,de ha més sokat utaztok oda haza akkor csak egy két szobát kellene felújítani ,szigetelni és az olcsóbb megoldásokra rámenni.Én a két kisebb szobát újítanám , a maradék nagy szobákat meg kialakítanám diszkóteremnek :) vagy raktárnak vagy játszószobának az unokáknak. :)
Jelenleg milyen fűtési rendszer van a házban?Talajvíz nem volt még probléma?
Bárcsak Nekem lenne egy ilyen házam amit te leírsz :) Szerintem sajnálnám Én is eladni.
2012. jan. 11. 20:43
5/5 A kérdező kommentje:
A futes gazkazanos kozpontifutes. 2005-be ez volt a "legmodernebb" akkor lett beszerelve. A talajvizzel volt gond, de 1986-ban a haznak kb. felen(ahol szukseges volt)a falak ujra lettek szigetelve alapra tett lapuveggel(alafalazas). Az igazsag az, hogy a hazban van ket kozfal amely most nedves (ezek nem voltak szigetelve) es az egyik szobaban a parketta is tonkrement. Megprobalom keresek egy megbizhato "komuves" berlot, koszi az otletet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!