Miért tanulunk ennyi felesleges dolgot?
pl miért halott emberekről tanulunk akik ráadásul semmire nem vitték az életben azon kívül ,hogy írtak verseket...
miért nem tanulunk gazdag üzletemberekről ?
matematikából miért kell tudnunk cosinuszt tangenst és a többit számolni mikor szinte semmilyen szakmához nincs rá szükségünk ?
biológiából fizikából kémiából miért kell ilyen sok mindent tudni amikor sehol az életben nem vészük hasznát ha nem azon a szakon helyezkedünk el de mégis egy érettségihez kell ami elvileg egy alap műveltséget ad de a z igazán fontos dolgokat ami a mindennapi élethez kell azt nem tanuljuk ez mire jó ??
hidd el én is ezt gondolom...
Mi jelenleg angolból ételekről tanulunk.De,hogy mi a f*sznak azt én sem értem..mi hasznát veszem én az életben ha angolul tudni fogom,hogy honnan származik a kakaó meg a apple crumble vagy mi a p*csának az elkészítését ha soha nem is eszem olyant.Ez mire jó?minek tanuljam meg mi az a fűszeres indiai étel rizzsel körítve...mi a f*sznak???
várom azt a napot amikor használhatom ezt a tudásom:
x+2x-3=1-x
x+1x=1
3x-3=1
3x=4
x=KITÉRDEKELENGEMUGYANNEM
Némileg egyet értek de én meg megannyi fura és érdektelen dologról tanulok sulin kívül ráadásul úgy hogy nem is azon a pályán akarok elhelyezkedni! Pl: Akupunktúrás pontok, láb reflex reakciói, stroke és érrendszeri problémák tanulmányozása, a történelemben használt fegyverek bármilyen égtájon és megannyi ilyen, mikor a suliban nem is tanulok és jók a jegyeim. De azért felteszem a kérdést:
Te inkább mentél volna jobbágynak vagy katonának a régi múltban? Mert akkor mindenkinek a tudás számított hatalomnak! (tudom ez kicsit elcsépelt de így igaz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!