Nem kivilágított biciklivel közlekedtem, kaptam is egy feljelentést, mivel tudnák érvelni, és ezt milyen formában tegyem?
Hát hazafelé mentem egy ismerősömtől amikor egy lakótelepnél egy mellékúton meg állítottak a rendőrök.
Köszöntek.
Énis köszöntem és tájékoztatták velem hogy nem kivilágítatlan kerékpárt "vezetek". Kérték a személyi igazolványomat ami nem volt nálam, közöltem velük hogy én gy tudom hogy az nem ütközik törvénybe ha nincs nálam személyi. Fel írta az adataimat, és meg kérdezte hogy el ismerem e a szabálysértést, és itt írjam alá.
Na a jogszabály szerint kifogásolható dolgokat fel írtam.
1.Nem mutatkoztak be (ami kötelező egy járőrnek igazoltatáskor)
2.Nem közölték velem hogy szolgálatban vannak (úgysszint kötelező)
3.Jogaimat nem tájékoztatták velem.
4.Nem tájékoztatták hogy jegyzőkönyv készül e vagy nem.
5.Nem közölték avagy mutatták meg hogy mit írok alá.
Válaszokat előre is köszönöm.
Egyszer engem is "elkaptak" hajnali 4kor mentem a vonatra bicajjal. Láttam, hogy jönnek gyorsan visszafordultam, de utánam jöttek! Mondjuk általában van aki levisz kocsival a vonathoz, de akkor nem volt. Engem csak figyelmeztettek és nálam volt igazolvány is. Meg pampogtam, hogy lekésem a vonatot.
Szerintem, ha együttműködőbb lettél volna, akkor téged is csak figyelmeztetnek. Nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!