Milyen kockázatokkal állok szemben ha feljelentést teszek valaki ellen?
Az eset: a szilveszteri buliban egy felelőtlen 30 feletti pasas jó mókának találta kihúzni alólam a széket. a földre zuhantam, a telefonom összetört én magam pedig lehet hogy 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedtem. ezt majd a röntgen kimutatja.
a jövőhéten beviszem a szervizbe a telefonomat, számlát kérek róla, amit megmutatok a fickónak, és megpróbálom kötelezni arra, hogy fizesse ki. ha nem tesz eleget a kérésemnek, más eszközökhöz kell folyamodnom...
voltak tanuk. most ha elképzelem, akkor ez úgy fog lezajlani, hogy bemegyek a rendőrségre, elmondom azt, amit itt, felveszi a jegyzőkönyvet, és az ügy elindul. a tanuk elmondják mit láttak, és NEM HAZUDIK SENKI! a pert megnyerem.
na most a való világban biztos minden sokkal bonyolultabb. milyen kockázatokkal állok szemben ha az "igazság" nem az igazság oldalán fog állni? 2 tanu volt, ez a kettő pedig nem fog hazudni. de mivan, ha aki ellen indítom a pert, rábeszéli őket, hogy ne hazudjanak, csak annyit, hogy azt mondják, hogy annyit ittak, hogy már nem is emlékeznek az esetre! van esélyem megnyerni a pert? "jobb" helyzetben vagyok, ha ezen felül még 8 napon túl gyógyuló sérülést is szenvedtem a pasas hülyeségéből?
Köszönöm a válaszokat!
félelemben nem lehet élni!
Egyébként eszembe jutott még egy súlyosbító tényező: mi van, ha a fickó azt vallja, hogy olyan részeg volt, hogy nem tudta mit csinál, beszámíthatatlan állapotban volt. bár a jog cselekvőképtelennek minősíti az ittas embert, de ez nem mentő körülmény akkor sem, mikor beül a kocsiba. egy ilyen kijelentés megkönnyítheti a helyzetét?
egyébként ismerem a tettest, egy helyen lakunk. tudni fogja azt is hogy én teszem a feljelentést. nemsokára jön le hozzám. elakarja vinni egy haverjához a telefont, és rendezné... viszont én nem fogom kiadnia a kezemből a telefonomat! szeretem magam intézni az ügyeket. én elviszem szervízbe, bemutatom a számlát és kifizeti. ezt ma meg is mondom neki. ha nem, akkor azt mondom meg neki, hogy bíróság elé viszem az ügyet. iszonyat kellemetlen az ülés, járás, biciklizés... annyira fáj a fenekem. félek hogy elrepedt a csontom is.
mármint? ha a tényekre gondolsz, amiket felsoroltam, akkor az nem túlzás. a telefonba ugyanezeket elmondtam a rendőrnek, azt mondta személyesen teljes nyugalommal megtehetem a feljelentést. ha neked van eszed, akkor belegondolsz, hogy mind az ami történt velem, az a tettes hülyeségéből ered!
várom a további hozzászólásokat:)
köszi!:) egyébként szerdán mindenképpen elmegyek orvoshoz. ha a peres eljáráshoz nem is kell, akkor is jó tudni, hogy mivel állok szemben. nem tudom egyébként így megállapítani, hogy van e horpadás... előtte sohasem fogdostam a farcsontomat:D am olyan, mintha hullámozna vagy nemtom... de hogy előtte milyen állapotba volt... nincs viszonyítási alapom.
viszont ha horpadva nincs is, repedve meg lehet. azt nem lehet kitapogatni.
papám is mondta a lóbalzsamot, a doki konkrétan felírt egy fájdalom csillapítót. nem hiszem hogy kiváltom, mert zavaró a fájdalom, de nem az hogy elviselhetetlen. mármint a szó szoros értelmében: nem halok bele. de ha 20 percet egy helyben ülök, akkor már intenzív a fájdalom, a felállás, megmozdulás kínlódva megy. (nemtom holnap hogy vizsgázok) amikor megyek is érzem, szóval mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!