Mire vihettem ezzel az életben ha?
Hát mehetsz jogásznak (ha erősséged a töri és a magyar), vagy mérnök-informatikusnak (ha a matek és fizika/informatika), vagy esetleg közgazdásznak (ha jó vagy matek és töri/nyelvből, éptész/építőmérnök lehet (ha informatika, fizika, matek és rajzból vagy jó).
Talán legjobban a mérnök-informatikusok keresnek, vagy talán a villamosmérnökök.
Ha a jogász pálya nem érdekel, de a jog igen, akkor tanulhatsz közigazgatási szakon (ez áll legközelebb a jogászhoz, de mégse jogász.
Ha figyelmes vagy, esetleg tanulhatsz légiforgalmi irányítónak tanfolyamon (de ehhez 20 évesnek kell lenned, hogy elkezd és csak nappalin van! Ők még többet keresnek mint a mérnökök. Fontos a nyelv is hozzá.
Főiskolák és egyetemek. Itt tudsz szakot keresni:
Itt sulit:
De neked még a középiskola van hátra. Annyit azért sajnálok, hogy gimibe mentél, mert az semmi szakmát sem ad, csak simán érettségit. Ugyan annyit ér a munkaerőpiacon, mint egy szakközépiskolai érettségi és ráadásul szakközéppel nemcsak érettségid, hanem szakmád is lenne.
A felvi oldalán nézz körbe, mert fontos, hogy tudd melyik két tantárgy a felvételi tárgy, hogy miből kell ráhajtani.
Szóval az orvos alig keres itthon valamit. Nincs nettó 150-200e sem a bére.
Egy mérnök-informatikus havi 5-8százezret is megkeres nettó. No ha meg igazgató vagy....
Köszönöm szépen a válaszokat!:)
Kihagytam hogy az A osztályba járok ez a legjobb osztály és azon belül matekot és fizikát tanulok nagyobb óraszámban.
A fizika számomra itt a legnehezebb (eddig nem volt az) a matekkal még úgy elvagyok. Tehát a mérnök elég necces mivel az fizika és matek. A közgazdászon gondolkoztam mivel az töri és matek de a törit meg olyan sokáig tart megtanulni..: / de majd belehúzok..:)
Csak féltem hogy középiskolai négyessel nem vihetem sokra..Ja és azért nem választottam szakközepet mert azok nem annyira erősek itt a közelben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!