Mindenki maximum 3 napig marad életben folyadék nélkül?
Nekem annyira hihetetlennek tűnik, hogy csak eddig bírja az ember, persze hogyha nem is eszik semmit, mert valamelyik ételben, pl a gyümölcsökben sok a folyadék. Már régóta azon gondolkoztam, hogy öljem meg magam, de ennél talán nincs is jobb módszer. Nem most ölöm meg magam, mert pont karácsonykor nem akarok fájdalmat okozni a családomnak, de utána kiszáradok.(Egyébként napi 4 litert szoktam inni..) Még ezt a fél hónapot úgy, ahogy kibírom, de tovább már nem fogom bírni.Jobb lesz, ha már nem leszek.
Ja meg az az egy baj, hogy attól félek, hogy összeesek, és észreveszik, aztán meg bevisznek a kórházba, de remélem ez nem fog bekövetkezni..
Te teljesen hülye vagy!
Ne gondold, hogy kellemes dolog szomjanhalni.
Ha az elveszített mennyiség eléri a testsúly két százalékát, fáradtság lép fel, teljesítményünk romlik. Ha a folyadékveszteség több mint a testsúly öt százalékát jelenti, komoly fizikai rosszullét lép fel, szédülés, fejfájás, hányinger kerülgeti az embert, valamint bénító gyengeség és mentális zavartság.
A szomjúság a víz hiányának szubjektív érzése. Akkor következik be, amikor a vér víztartalma a normális alá csökken, és ennek következtében a vér moláris koncentrációja és fehérjetartalma nő. Ilyenkor a köztiagy központjából ingerületek keletkeznek, amelyek az agykéreg működését is befolyásolják. A szomjúság az egész szervezet pszichotikus állapota, sokkal kínzóbb, mint az éhségérzet, és azonnali vízfelvételt követel. Erre azért van szükség, mert élelem nélkül hetekig, akár egy hónapig is életben marad az ember, folyadék nélkül viszont legfeljebb pár napig bírja, így a szervezet egyből jelzi, ha megbomlott az egyensúly.
Tíz százalékos folyadékveszteség felett az izmok lebénulnak, a bőr összeaszik, a vizelés megszűnik vagy fájdalmassá válik, az áldozatot látomások kezdik gyötörni. Ha a vízveszteség eléri a testsúly 15%-át, a szomjazó meghal.
3 ha nem iszol
9-10 ha nem eszel
15-20 ha nem alszol
0 fejestugrasz a 10.ről :)
Köszi a válaszokat, főleg az elsőnek.
Végig fogom csinálni, akármilyen fájdalmas is, mert az életem sokkal fájdalmasabb, mint az a pár nap.Inkább rövid ideig szenvedek, minthogy még sok-sok évtizedig..
Hány éves vagy?
Am én is voltam ien helyzetben mint te, és van megoldás, bár mennyire is azt hiszed h nincs...
Próbáltál már segitséget kérni? Mmint szakembertöl?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!