13/F hogyan hány kilóval kell gyúrnia?
Én nem vagyok szakember, de azt olvastam, hogy az első 6 hónapban a testsúly 15-20%-a legyen a kétkezes súlyzó, az egykezes ennek a fele.
Szerintem szerezd meg ezt:
Rövid, de lényegre törő. 2 éves edzéstervvel, ábrákkal. A saját súlyos edzéseket viszont tényleg ne hagyd ki. Húzódzkodás, fekvőtámasz, felülés, ezek alapgyakorlatok legyenek.
Mindenképp azt ajánlom hasonló korú gyerekeknek, hogy keressenek fel egy szakembert, pl tesitanárt, személyi edzőt, aki tanácsot ad a témában, és semmiképp ne kezdjenek el egyedül, semmilyen tapasztalat nélkül csak úgy súlyzóval edzegetni, mert abból a sérülésen kívül semmi nem lesz.
Én vegyeseket olvasok azzal kapcsolatban, hogy gyerekeknek szabad e súlyzózni. Az egyik tábor azt mondja, hogy egyáltalán nem, mert nem elég szilárd a csontjuk, és eldeformálódik, a másik tábor meg azt mondja, hogy lehet megfelelő felkészítéssel, amihez nyilván szakértő segítség kell. Valószínűleg mindkettőnek igaza van, és ha megfelelő felkészítés nélkül nekiáll egy gyerek súlyzózni, akkor abból komoly baj lehet. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!