Miért van rasszizmus? Miért utáljuk a népeket?
Aronson Társas lény c. könyvében egy ezzel foglalkozó fejezet, ami nagyon körültekintően átrágja a kérdést.
Javaslom, szerezd be valahonnan. (Ha priviben dobsz egy e-mail címet elküldhetem.)
ugyanezt a könyvet akartam ajánlani első!!!:)
amúgy evolúció
védjük magunkat azoktól akik másmilyenek mint mi:)
Nem pont evolucio, hiszen erre a legjobb pelda a kisgyerekek nevelese. Babakorukban mindenki siman kinyujtja a kezet a masik kinai, neger, satobbi gyerek fele. Aztan kesobb megtanulja, hogy ne jatszon vele.
Persze valamifele vedekezo reakcio nem kizart, hogy letezik, de en inkabb a kultura es aneveles javara irnam. Ugyanis amikor bemutattam a baratnomet, aki azota a felesegem es egyebkent neger (ezt direkt nem kozoltam az otthoniakkal, legyen csak meglepetes), az unokatestverem osszesen mosolyogva annyit mondott: "latom mukodnek az osi osztonok, messzirol jott, jok a genjei, biztos nem lesz verfertozes."
Azon a heten irta a szakdolgozatat etnopszichologiabol vagy mibol (nem vagyok benne jaratos, mert mernok vagyok, o meg befejezte a pszichologiat azota).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!