Két év próbára bocsátást kaptam /Tesco-ból loptam 20800ft értékben/ ez ídő alatt közokírat hamisítást követtem el. Mire számíthatok?
Pénz bírságot szabhatnak ki a lopásért!
Az közokirat hamisítás az kicsit húzósabb.Habár attól függ mit hamisítottál.A büntetés enyhítés vagy súlyos.
egészen más jellegű a 2 dolog
nem tudom h így összefügg-e a 2 dolog..
Szóval felfüggesztetted van? Akkor azt is le ülheted meg az ú büntetést is rád varrják. Jaj miért nem vigyáztál jobban???Ha már ebből akarsz meg élni akkor ne légy lúzer!
100 meg gondolni mielőtt lépsz. Ha már lopsz abból a roh@dék TESCO-ból legalább ésszel csináld :)
Minek kellet a mások neve neked? Sz.Igazolványt csináltál vagy ilyesmi??
A próbára bocsátás büntetést újratárgyalják, és a közokirat-hamisítást pedig szankcionálják.
Lehet, hogy megúszod letöltendő nélkül, de sanszos a kaszni is.
Na kicsit egyértelműbben: a próbára bocsátás azt jelenti, hogy a bíróság a büntetőjogi felelősséged megállapította, de az ítélethozatalt elhalasztotta. Mivel megszegted a próbára bocsátás feltételeit, így a bíróság a lopás ügyében ítéletet fog hozni, amelyet teljesítened kell. Ez lehet pénzbüntetés vagy felfüggesztett elzárás is, de akár tényleges elzárás is lehet.
A közokirat-hamisítás esetében pedig a Btk. szerint megtartja a tárgyalást, és aszerint fog ítéletet hozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!