Új Keresztény Elmélet - Mit gondoltok róla?
Figyelt kérdés
Hívő vagyok,és sokat gondolkodom az ilyesmi dolgokban.A minap éppen azon gondolkodtam,hogy ha Isten olyan kegyes,akkor miért van az,hogy a Jézus előtt élt pogányoknak nem volt lehetőségük a megtérésre,miért van az,hogy a Jehovisták szerint nincs pokol,mégis sok katolikus élt már át Pokolélményt.És ekkor eszembe jutott valami.Mivan,hogy ha a pogányok egészen addig reinkarnálódnak,amíg lehetőségük nem lesz kereszténnyé válni,és ha ezt elfogadják,akkor meghalnak majd testestül lelkestül,de Isten majd feltámasztja őket,ahogyan a Biblia írja.Ha pedig mégis elutasítják,akkor nem halnak meg,hanem a lelkük a Pokolba kerül,és ott Jézus Második eljöveteléig,azaz a Sátán haláláig szenvednek a bűneikért.Persze ez csak egy kezdetleges elmélet,de ez megmagyarázná a Pokolélményeket,a pogány vallások paranormális jelenségeit,és némileg összhanban van mindenféle Keresztény vallással.Mit gondoltok róla?2011. dec. 21. 22:03
1/3 anonim válasza:
Soha nem hallottam egyetlen katolikustól sem,hogy pokolélményt élt volna át!
A reinkarnáció pedig egy ostobaság.
2/3 anonim válasza:
Szerintem ötletes.Bár én abban eleve nem hiszek, hogy a pogányok alapból nem léphetnek a mennybe hiszen az nem ő hibájuk (általában) hanem olyan környezetbe születnek...
3/3 A kérdező kommentje:
Kedves első válaszoló,ha utána nézel,jópár ilyen írást találsz a neten,például beszámoló a túlvilágról címmel,van egy pár.
2011. dec. 22. 10:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!