Az emberek gonoszak?

12:12
a szerelmen kívül létezik még olyan, ahol a saját érdekeidet háttérbe szorítod, hogy másé érvényesülhessenek. vagy legalábbis én elég gyakran teszem ezt, csak nem szerelmemmel (ilyen nincs is és nem is volt még nagyon), hanem a szüleimmel és a testvéreimmel, tehát a családommal. értük bármit megtennék, hiába nem vagyok az a nagyon hűdejó ember

12:12 vagyok
Azt azért nem írtam oda, mert úgy gondoltam az minden embernél alap.

tehát a "mozgató erő" ugyanúgy a szeretet
de felteszem a kérdést, ha mondjuk, neadisten apukád sorozat gyilkos lenne, akkor sem adnád őt föl?
ha nem adod föl gonosz vagy másokhoz és érdekember apukád felé, ha feladod gonosz leszel apukádnak és ha a családtagjaid másképp gondolkodnak, mint te akkor az számukra is, de a lelkiismereted érdekében cselekedtél, és más, még meg nem ölt emberek javára, nem?
szóval nehéz eldönteni, hogy ki a gonosz és érdekember
tulajdonképpen mindenki az és senki sem, mert ez csak is egymástól és tőlünk függ

Ez egyesek számára sokkoló válasz lehet.
Abban az esetben, ha apám sorozatgyilkos lenne, a kapcsolatunktól függene. Ahogy írtad a mozgató erő a szeretet. Ha apám nem szeret és én se őt akkor eltekintek a családi köteléktől és feldobom. Ha szeret, én is őt, akkor nem érdekel kit nyír ki, úgy se ismerem őket. (tudom, hogy 0%-os lesz majd a válaszom, de nem számít)

ma 21:42
bocsánat, én hoztam fel túl szélsőséges példát
de túl bonyolult vita lenne ez, ahol senkinek és mindenkinek igaza lenne
majd ha nem ítélkezik senki, akkor él majd az igazi, önzetlen szeretet
ami lehetetlen nekünk hitetlen embereknek
a gyakorlatban pedig mindenki önző és gonosz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!