A kérdésem : Egy énekversenyre megyek, és úgy gondolom hogy egy magyar dallal nagyobb esélyeim vannak. Zenei alap nélkül kell énekelnünk. Milyen ötleteitek vannak?
Én imádom a musicaleket, rengeteg dal van, ami jól énekelhető alap nélkül is. De! Attól függően, hogy milyen énekversenyről van szó, el kell gondolkodni, hogy a musical jó választás-e.
Nem értem egyébként, hogy miért, de sok énekversenyen azt mondják, hogy az ember NE vigyen musicalt... Volt ebből már gond...
Egyébként dal ajánláshoz jó lenne azért valamit tudni is rólad. :)
- nemed?
- korod?
- mennyire tudsz énekelni?
- milyen dalokat szeretsz?
- a "magyar dal" az magyar nyelvű vagy magyarul is íródott dalt jelent? (Pl. ha musicalt ajánlunk, akkor lehet külföldi musical, aminek van magyar változata, vagy csak magyar musical?)
Musical dalok, amiket szoktak énekelni: (Ezeket magyar nyelven megvannak, de nem magyarok, és nem írtad, hogy ez gond-e!)
- Mozart: Csillagok aranya vagy Forog a tánc, ha lehet duettet is: Szeret mind, ki ismer (jól éneklő fiú kell hozzá)
- Elisabeth: Az már nem én lennék (nagyon nehéz, csak akkor válaszd, ha tényleg el tudod énekelni, különben rettentő tud lenni!), ha duett is lehet: Hogyha kell egy tánc (Jól éneklő fiú kell hozzá)
- Annie: Holnap
- Szépség és a Szörnyeteg: Szépség és a Szörny
- Chicago: Csak jazz, ha többen is énekelhettek: Cella tangó (lánycsapat szükséges)
- Grease: Freddy szívem, Vannak ócskább dolgok, ha lehet duett is, fiúval a Csupa csuda vagy Belehalok
- Hair: Frank Mills vagy Könnyű felelet (ez nagyon nehéz!)
- Rómeó és Júlia: Szeme tűzben ég
- Sweet Charity: Momentán
- Miss Saigon: Szaxofon duett (duett egy fiúval)
- Funny Girl: Napfényt akarok látni (ez a versenyhez illik is :))
- Yentl: Papa, ugye hallasz? (Nagyon szép, de, hogy üssön, nagyon elő is kell tudni adni)
- Vörös malom: Mima dala (nem ének szempontjából, de előadni nehéz)
Magyar musical:
- Valahol Európában: Talán
- Abigél: Add vissza a levelem! (ez duett egy lánnyal, és nem tudom, hogy alapot lehet-e hozzá szerezni...)
- A pókasszony csókja: A csók (nagyon nehéz, de marha jó)
- Diótörő és egérkirály: Tetem tangó, Inci-finci Jazz, A három terror, Szerelmes csillagok (ez az utolsó nekem elég csöpögős, de hát ki mit szeret :))
Ha esetleg mégis idegen nyelvűt is meghallgatnál:
- Ruthless: Born to Entertain (aranyos gyerekdal, de nagyot tud ütni, ha pörgősen, jól énekeled)
- Annie: Maybe (ennek van magyar szövege is, de nem adták ki CD-n sajnos)
- duettben egy fiúval (akár lánnyal is, ha úgy jön ki a lépés) nagyon nagy sikere szokott lenni az Annie Get Your Gun-ból az Anything You Can Do I Can Do Better-nek (jól el is lehet játszani)
Így hirtelen ezek jutottak eszembe musical-ügyben, remélem, segít valamit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!