Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért vert meg a jó Isten...

Miért vert meg a jó Isten ennyire?

Figyelt kérdés
Általában ami rossz, az büntetés, vagy csak én érzem rosszul?!
2011. dec. 12. 02:19
 1/5 anonim ***** válasza:
de mégis miben nyilvánul meg hogy megvert a jóisten? Beteges vagy? Nélkülözöl? Mindkettő együtt? Jah a rossz az nem jó, szoszo büntetés, de van amihez az Istennek semmi köze. A sorsod leginkább magad alakítod.
2011. dec. 12. 04:44
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha szenvedsz, szerintem is magadnak köszönheted, legfeljebb nem ebben, hanem az előző életedben csináltál valami nagy szemétséget, és most kell fizetned érte. Vigasztaljon, hogy a szenvedés sem örök, el fog múlni, csak várd ki.
2011. dec. 12. 09:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem helyes a rosszat Istennek tulajdonítani. Sokszor mi magunk vagyunk inkább az okozói...
2011. dec. 13. 15:37
 4/5 anonim válasza:

Kedves Kérdésíró! :)

Isten soha nem büntet; Jézus fizette ki a büntetést a bűneinkért. Amit büntetésnek érzel, az vagy mások rossz döntéseinek következménye (pl. megcsal valakit a párja és a megcsalt fél emiatt hatalmas fájdalmat érez), vagy saját döntés miatti következmény (pl. vegyük most a megcsaló félt); de lehet más oka is annak, hogy úgy érzed, hogy Isten büntet: lehet, hogy azért ad nehéz helyzeteket, hogy ráébresszen, hogy egyedül nem megy, és hogy figyelj Rá; talán eltávolodtál Tőle vagy még nem is voltál soha igazán közel Hozzá.

Ő szeretetet akar adni, méghozzá nagyon sok szeretetet. Ha imádkozol azért, hogy megértsd, mik ezek a büntetésnek tűnő dolgok, biztos, hogy Isten megérteti Veled. És tud adni elég erőt a szenvedések elviseléséhez ("Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít" Filippi 4:13) Ha van kedved, olvasd el ezt a cikket, arról az idézetről szól, amit az előbb leírtam: [link]

Imádkozom érted, és ne feledd: Isten nagyon szeret és segíteni szeretne!! :))

2011. dec. 17. 00:03
 5/5 világvége1 ***** válasza:
Nem büntet Isten a földön.
2020. jún. 30. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!