Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Milyen névnap van ma? Mária?

Milyen névnap van ma? Mária?

Figyelt kérdés
De, miért van Mária névnap pl. szeptember 8 és augusztus 15.-én is?
2011. dec. 8. 08:54
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Miért van István névnap - többet közt - aug. 20-án és dec. 26-án? Amúgy meg: Google a barátod.
2011. dec. 8. 09:00
 2/17 anonim ***** válasza:
Maria Empfängnis napja van ma, azaz a Mária Fogantatásának napja, merthogy a születését szeptember 8-ra datálják, augusztus 15-én pedig Mária Mennybemenetele van.
2011. dec. 8. 09:01
 3/17 anonim ***** válasza:
A sok Mária névnap közül néhánynak kiemelt jelentősége is van a katolikusok számára: január 1. Mária Istenanyasága, március 25. Gyümölcsoltó Boldogasszony (Gabriel arkangyal megjelenése Isten üzenetével). Mária születésnapját – Kisboldogasszony – szeptember 8-án, míg Mária mennybemenetelét – Nagyboldogasszony – augusztus 15-én ünnepli az egyház. A Boldogságos Szűz – akit nyelvünk nem egyszerűen szentnek, hanem Szentségesnek mond – a legnagyobb a szentek között, mert neki adatott az a kegyelem, hogy anyja lett a megtestesült Igének. Szeplőtelen fogantatását (december 8.), vagyis az áteredő bűntől való mentességet már az őskeresztények is hitték.
2011. dec. 8. 09:03
 4/17 A kérdező kommentje:

Kedves Első, google volt a barátom, de mivel nem értettem, hogy miért van többször, ezért kérdeztem. Ha így nézzük,akkor felesleges ez az oldal, hisz mindenkinek a kérdéseire a google lehet a barátja.

És akkor melyik nap kell köszönteni a Máriákat?

2011. dec. 8. 09:04
 5/17 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!:)

De annyit még válaszoljatok, hogy melyik nap kell őket köszönteni?

2011. dec. 8. 09:05
 6/17 anonim ***** válasza:
A kedves első vagyok. Nem minden kérdésre van válasz a google-ben, de itt sem. Például hogy mikor kell őket köszönteni, az kialakul az egyes családokban. Mindenki eldönti, hogy mikor akarja ünnepelni.
2011. dec. 8. 09:10
 7/17 A kérdező kommentje:
Hogy Te milyen okos vagy.:O De, azért még jó, h nem ilyenekkel van tele a világ, mint Te.:)))
2011. dec. 8. 09:12
 8/17 anonim ***** válasza:
Szerencsére a világ gyilkosokkal meg rablókkal van tele, nem olyanokkal mint én. Írtam privit, hogy ott folytassuk a cyberfight-ot, a kérdésedre meg az okos emberek válaszoljanak helyettem.
2011. dec. 8. 09:15
 9/17 A kérdező kommentje:
,,Például hogy mikor kell őket köszönteni, az kialakul az egyes családokban. Mindenki eldönti, hogy mikor akarja ünnepelni.,, Köszi ezért a válaszodért.;)
2011. dec. 8. 09:21
 10/17 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen, de akkor ez mire véljem: ''Hogy Te milyen okos vagy.:O De, azért még jó, h nem ilyenekkel van tele a világ, mint Te.:)))''? :D
2011. dec. 8. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!