Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Tippet vagy honlap címet ahol...

Tippet vagy honlap címet ahol pontosan utána járhatnék az ügyemnek tudnátok adni?

Figyelt kérdés
Évekig próbálkoztunk kisbabával.Sajnos van egy betegségem ami miatt nem sikerült.Szeptemberig nem mertem munkát váltani hátha mégis jön a baba....Aztán szeptemberben akadt egy lehetőség amit kihagyhatatlannak éreztem és belecsaptam.3hó próbaidőt kötöttek ki,ami alatt kiderült h kismama vagyok. :) Mióta ezt megtudták a munkahelyemen hirtelen mégsem felelt meg ami addig mégis.És 7én lejár a próbaidő s közölték pénteken h nem hosszabítanak.Most holnaptól táppénzen leszek mert nagyon felzaklatott a dolog és ártok csak a babának a doki szerint.Tehát ebben a helyzetben kellene nekem segítség,ötlet, h ne essek el majdani gyedemtől.Ill.hátha van mégis valami megoldás csak nem tudtam róla.
2011. dec. 4. 16:29
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha munkanélküli ellátás alatt (álláskeresési járadék folyósításának ideje alatt) szülsz, akkor is jogosult vagy TGYÁSra, és ha a TGYÁS után visszamégy pár nap álláskeresésire, akkor GYEDre is. (ha egyébként is jogosult lennél rá)
2011. dec. 4. 16:34
 2/6 A kérdező kommentje:
A baj az h ha jól tudom bár lehet h rosszul, már csak 90napra jár munkanélküli.Ezzel az a baj, h május végén fogok szülni.Vagyis addig nem tudok nem lehetek munkanélkülin.
2011. dec. 4. 16:36
 3/6 anonim ***** válasza:

A mai gyilkos,kőkemény,kegyetlen világban nem szeretik a játszadozó,hirtelen kismamának álló embereket,tehát azokat,akik előzetes bejelentés és előkészítés,beharangozás,utódkeresés nélkül egyszerüen csak elmennek szülni.

A mai világ erre nincs felkészülve,ez iránt a tolerancia nulla,zéró,zérus.Szerintem örülj,ha nem verik le rajtad a 3 hónap teljes fizetését(amit kaptál volna),mert nekik most a feladatra(ami ugyanúgy ottmaradt,és ugyanúgy valakivel el kell látatni,mert a feladat nem tünt el ugyebár varázsütésre) ,szóval arra keresniük kell egy alkalmas embert,gondolom nekik is szorít valami határidő,azért nem a végtelenségig kell ezt a feladatot ellátni,gondolom valamikorra be is kellene lassan fejezni...szóval szerintem örülj,hogy nem lesz fegyelmi,büntetőjogi vagy anyagi következménye ennek a meggondoltam magam dolognak.

2011. dec. 4. 16:38
 4/6 anonim ***** válasza:
ja és akkor még nem beszéltem a fizetésed mellett a munkaadódat terhelő azon járulékokról,pluszpénzekről,esetleges cafetériáról,annak adójáról,amit te mind-mind nem kapsz meg,de a munkaadódnak akkor is ki kell fizetnie...ez több százezer forint lehet,de ha mondjuk 250.000-300.000 forintos bruttó fizetésed volt,akkor a milliókat is elérheti...
2011. dec. 4. 16:41
 5/6 A kérdező kommentje:
Ácsi!!!Nem értem és tűröm ezt a hengnemet.Az jön le h én vagyok a hibás!!!!Tudták már egy hónapja h jön a baba és tisztáztam velül a kérdést de erről apszolút de nem volt szó.Egész eddig úgy tudtam minden ok.Azt is tudták h bármikor kiírhat az orvos.
2011. dec. 4. 16:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Szeptembertől dolgozott.

Nem 3 hónap határozott idejű szerződése volt, hanem határozatlan idejű szerződés, amiben ki volt kötve a 3 hónap próbaidő.

Szóval semmit nem követelhetnek rajta.

Az, hogy most kiír az orvos táppénzre, nem sokat számít, mert már megszűnt a passzív táppénz, és próbaidő alatt nem állsz felmondási védelem alatt sem.

Dec.5-től dec.7-ig leszel táppénzen, utána megszűnik a munkaviszonyod és a táppénzed is.

Azzal tudsz variálni, hogyha nem jelentkezel be rögtön munkanélkülire. Ha május végén szülsz, április végén mehetsz TGYÁSra. Ha csak februárban jelentkezel be a munkaügyibe, akkor áprilisban még álláskeresésin leszel.

Kérdezd meg a munkaügyiben, hogy a későbbi bejelentkezés nem jogvesztő hatályú-e. Régebben nem voltál köteles rögtön bejelentkezni a munkaügyibe ha elveszetted az állásod, regisztráltathattad magad később is, csak a regisztrálástól nézték visszafelé 4 (most 5) évre a jogosító időt, és az ellátást is akkortól állapították meg. Ezeket a szabályokat viszont elég gyakran változtatják, nem tudom per pillanat mi van érvényben.

Vagy te mondasz fel, és akkor 90 napig nem kaphatsz álláskeresési ellátást, csak regisztrált leszel. A 91. naptól pedig folyósítják az álláskeresési járadékot. Ekkor március elejétől kapsz álláskeresési járadékot és április végén elmehetsz TGYÁSra.

Azt ajánlom, menj be holnap a munkaügyibe és kérdezz rá erre a 2 lehetőségre. HA csak a 2. járható (te mondasz fel), akkor kérd meg a munkáltatód, hogy így írjátok meg a felmondást (biztos belemegy abba, hogy nem ő mond fel neked, hanem te mondasz fel neki)

2011. dec. 4. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!