Szerintetek Magyarok kiknek a rokona?
én véleményem:
nekem van 1 elméletem ami logikus is .
vissza kéne nézni a nyelvek gyökereit. Magyar- Rovásírást kell nézni majd összehasonlitani a többi népével.
mert csomot változott,újult vagyis szeirntem europaisodott.
vagyisha keveredne pl.: most az arab és a magyarr akkor most azt jelenti hogy arab rokonság ,,, mekkora sületlenség lenne ezért kellene szerintem vissza nézni.
csak kitalált példa volt
és igy megeshet a japán rokonság is mert rovásírás olyan pálcikás persze de persze látszik ám a különbség a kettő között.
másik meg hogy tiszta találgatás a tőrténelem persze nagyon régi része. mert hiányosak és a legfontosabb hogy nem láttuk vagyis a feltételezéseket teszik igazságá.
mert pl.: kiderült hogy nem néró égette fel a várost.. honét tudhatják látták egyáltalán? szóval h...
meg hiányosak a gesták is.
régészetről meg pl.: van 1 szakadék és fent is meg lent is van 1 csontváz. honét tudod mi történhetett? csomo verzió lehet.
pl.: TANULTUK tőriből hogy a török eredet is közel álhat az eredethez. kiváncsi vagyok hogy változna meg a tőri könyv ha török eredet lenne.
meg sorolhatnám :D
örülnék a japánnak :D
leirhatnátok ti hogy gondoljátok az egészet :)
Nem ilyen egyszerű. A nomád törzsek egyesültek, szétszakadtak, átvették a technikákat, ezért akik Árpáddal érkeztek azok már egy keveredett népesség volt.
Hozzám talán a Hun eredet áll a legközelebb, hogy valahol még Ázsiában a mongolok és mi leszakadtunk tőlük. Az Urál környékén berendezkedtünk és ott adtuk-vettük át a finnugor szavakat. Ezután ami a könyvekben van.
nálam is közel ál a hun eredet..
mert olvastam a nyelvésztől hogy hunok nem is voltak csak nem tudták kimondani a magyar szót.
elvileg asszem igy van. nem biztos
Szerintem meg menjél vissza Buci Macit olvasni. Hol hasonlít szerinted a rovásírás a japán írásra? (Ami egyébként ugyanaz, mint a kínai ábécé, ráadásul szó- és szótagírás, ellentétben a rovásírással, ami betűírás). Egyáltalán láttál már japán betűket?
Továbbá: mi köze a nyelvrokonságnak az íráshoz? Írásjeleket sokkal könnyebb átvenni, mint nyelveket, ld. a latin betűket (tudod, amiket most is olvasol). is átvette egy csomó nem latin nyelv. A rovásíráshoz külsőleg a skandináv rúnaírás áll a legközelebb, akkor ezek alapján vikingek vagyunk?
Jobban oda kellett volna figyelni órán, a magyar törzsek uráli nyelvű (legalábbis a vezető réteg ilyen nyelvű volt), de vegyes etnikai eredetű (ugor, török, perzsa) népek voltak.
Leülhetsz, egyes. Nem lennék a töritanárod helyében.
"Hunok nem is voltak"
Mi ez, holokauszttagadás után ez a legújabb: huntagadás? A hun birodalom az 5. században ért el a Kárpát-medencébe, jóval a magyarok előtt. A nép eredeti neve amúgy hsziugnu volt. Az igaz, hogy annak a népnek, aki ekkor lerohanta a rómaikat, annak már elenyésző része volt igazából hun, a többség a hozzájuk csatlakozott egyéb népekhez tartozott (szarmaták, alánok, germán törzsek stb).
A magyarok neve nyugati nyelvekben (Hungarian, Ungarische stb.) az onogur török népéből származik, akiket összetévesztettek velünk.
oké oké huntagadásról csak pár sort olvastam alig tudtam valamit...
oké rovásírás nem tudok semmit. felszínesen irtál szeirntem,néz utána jobban.
A Fekete-tenger északi vidékén volt a Kárpát-medencéből visszavonuló hunok utolsó állama. Ezen a területen alakult ki az onogur törzsszövetség. Az onogur uralkodók Attilától és utódaitól származtak, és feltehetően az onogur törzsek kialakításában is részt vettek a hunok. Az onogur törzsszövetségbe tartoztak a magyarok, a bolgártörökök és a mai csuvasok ősei is. (Lásd még: Kettős honfoglalás) Az ősmagyarok műveltsége mindig szoros rokonságban volt a sztyeppén élő rokon népekével. Középkori krónikáink is sokat említik a hunokkal való szoros kapcsolatunkat.
,,magyar törzsek uráli nyelvű (legalábbis a vezető réteg ilyen nyelvű volt), de vegyes etnikai eredetű (ugor, török, perzsa) népek voltak.,,
nem gondolod hogy ellentmond a 2?bocs csak elő vettem a szkeptikusok kedvenc mondatát...
Leülhetsz, egyes. Nem lennék a töritanárod helyében
én meg nem lennék a te helyedben hogy mindent be nyalsz amit irnak...
régen azt irták hogy a föld lapos . aki ellent mond hülye...
persze most könnyü mondani amikor mindenki azt mondja hogy a föld nem lapos mert látták is.
am a Fekete tengerest wikipédiából másoltam. hunokról néztem.
persze wikipédiát bárki irhatja..
Már mondtam, a "hunok", akik a Kárpát-medencében alkottak államot, mindenféle népekhez tartoztak, csak a vezetőik voltak igazi hunok (hsziugnuk). A magyarok sohasem tartoztak az onogurokhoz, hanem a szomszédos Kazár Birodalom alattvalói voltak. A kazárokkal együtt még harcoltak is az onogurok ellen (wikin ez szintén ott van).
"ellentmond a 2":
Nyelvcseréről hallottál már? Van pár példa, pl. írek, skótok (nem az angol az anyanyelvük), dél amerikai indiánok (ők se spanyolul beszéltek Kolumbus előtt), összes "latin" nép stb. De mondhatjuk még az elmagyarosodott kunokat, jászokat, svábokat stb. A lényeg, hogy genetikai eredet nem egyenlő a nyelvivel.
"Mindent benyalásról":
1. Stílusod alapján felsős általános iskolás/alsós gimnazista lehetsz. Ilyen korban igenis jobb, ha "benyalsz" mindent amit "írnak", mert nem vagy elég művelt, tapasztalt ahhoz, hogy saját elméleteket alkoss. A legtöbb ember felnőtt korában sem elég értelmes ehhez, ilyesmihez minimum doktori fokozat kell az adott szakterületen. Úgyhogy csak hallgass az okosabbakra.
2. Az is elképzelhető, hogy nem a saját gondolataidat írod le, hanem az Echo Tv-n/kurucinfón hallott-olvasott baromságokat írod ide. Ebben az esetben tudom javasolni, nézd meg, az illetőknek milyen képesítésük van. Előre megmondom, egy történész/nyelvész professzor sem lesz köztük. Aztán gondolkodj el, vajon az egyetemeken miért nem a japán-sumér-szíriuszi eredetet tanítják.
Ha képes vagy túllépni azon, hogy magyarellenes összeesküvés történt, vagy hogy mindenki hülye, csak te vagy helikopter, jelentkezz!
igen alsós gimnazista vagyok...
és relativ minden.
ha valamiből jobb vagy valamiből gyengébb is vagy.
Echo Tv-n/kurucinfót nem szoktam olvasni.
és a témának nem rég nézek utána.
majd megnézem akkor az egyetemes tőrikönyvet is :D
szóval azt mondod ha abban a korban születtem volna mikor azt tanitják hogy a föld lapos tanuljam meg akkor is ha nem is tudnak róla semmit és nem látták :D
én jobban hiszek a genetikai eredményekben mint a nyelviben.
és képzeld nagy arányban ázsiai a genetikában asszem .. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!