Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit lehet csinálni, egy 18....

Mit lehet csinálni, egy 18. életévét betöltött, valószínűsíthetően nem beszámítható, drogos emberrel?

Figyelt kérdés
2011. dec. 3. 05:29
 1/7 anonim ***** válasza:
semmit. Az ő dolga, azt csinál amit akar.
2011. dec. 3. 05:41
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha kárt okoz,remélem jól elverik, aztán bedugják egy elvonóba, aminek a teljes költségét aztán kifizettetik vele!
2011. dec. 3. 06:50
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha kárt okoz, vagy nyilvános helyen drogozik, akkor rendört hivhatsz és feljelentheted.
2011. dec. 3. 07:55
 4/7 A kérdező kommentje:
Bár ilyen egyszerű lenne.... Pont érettségi előtt áll egy évvel, mondanom sem kell, hogy az sem lesz meg neki. Tehát ha jól sejtem, akkor ilyenre már esély sincs, hogy kényszergyógykezelés, vagy egyéb megoldás, ami nem vonja be a hatóságokat?! Azért nem szeretném ráhagyni, mert így is már sok kárt okozott azzal, hogy pénzhez juthasson. És félek, hogy ez még nem a jéghegy csúcsa... Még mielőtt nagyobb baj lenne, azelőtt szeretném megfékezni, de már nem tudom, hogy milyen eszközökhöz lehetne még folyamodni. Bíztam benne, hátha olyan olvassa a kérdésem, aki már járt hasonló cipőben... De nektek is köszönöm a válaszokat!
2011. dec. 3. 08:18
 5/7 anonim ***** válasza:

Nagykorú ember csak saját maga mehet orvoshoz, más nem kényszeritheti erre. Jogilag sem teheti meg senki, mert felnöttnek számit.

Az egyetlen eset, ha olyan mértékben tombol, hogy másokat fizkailag veszélyeztet (pl késsel táma rájuk), akkor ki lehet hivatni a mentöket, ök beviszik, de legtöbbször rövidesen elengedik. Kényszerrel nem tarthatják benn és nem is kezelhetik sehogy.

2011. dec. 3. 11:55
 6/7 A kérdező kommentje:
Hát nagyon szépen köszönöm a hozzászólóknak. Majd lesz valahogy...
2011. dec. 4. 05:33
 7/7 anonim ***** válasza:
én velem még fiatal koromba azt csinálták hogy kb ilyen állapotba voltam hogy oda láncoltak 1 fához éjszakára meg várták mig ki józanodok és kész
2012. febr. 8. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!