Unatkozom órákon. Mit csináljak?
PSP
Ha kikódoltatod és veszel egy nagy teljesítményű memória kártyát, annyi teljes játékot raksz fel és játszol, amennyit akarsz. És lesz mivel töltened az időt a többi évvégén meg unalmas pillanatban is. :) Csak a hangot húzd le! :D
(Amúgy én is ezt csinálnám -szintén jó tanuló vagyok, és van jegyem-, csak a hülye osztályom vagy kéregeti, hogy hadd' játszon, vagy beköpnek...)
Tanuld a helyesírást, ha olyan halálosan unatkozol és "jóvagy".
Például:
A "jó vagyok" és a "nem sok" is 2 szó, nem egy.
Mondat elején használhatnád a shiftet.
Ezenkívül szépirodalmi művekből is gyarapíthatnád a szókincsed a változatosság kedvéért.
Ha másra vágysz, játszhatsz a padtársaddal több dolgot is: torpedó, tyúkbél (valaki itt bolhának hívta korábban), ország-város, amőba, barkóba.
Szúrj ki a szöveggyűjteményből egy verset (szerelmeset lehetőleg, mert azzal jobb)és minden sor végére biggyeszd fölváltva ezt: ingben, gatyában. Az első sor végére az egyiket, a másik sor végére a másikat és így tovább. Mi jókat nevettünk ezen régen.
Fogj egy darab papírt, írj egy tetszőleges mondatot az első sorba, hajtsd le a lap tetejét, hogy takarja a mondatot. Aztán a hajtásra írd föl az utolsó szót, majd add tovább. A következő gyerek a hajtott rész alá írjon egy mondatot, ami rímel az általad megadott szóra, majd ő is hajtsa le, addig ismételjétek, amíg fér a papírra, végül olvassátok el az így készült "verset".
Írjatok le különböző mondatokat (2 példa, hogy megmutassam a működési elvet.):
Csak azért szeretem a matekot, mert jó nagy feneke van a tanárnőnek.
A süti lapos, mert kevés benne a lekvár.
Ezt a 2 mondatot 4 cetlire írd úgy, hogy a vessző előtti részt külön a vessző utáni résztől. A cetliket pedig 2 csoportba tedd, mindenki húzzon egyet a "mondat eleje" kupacból és egyet a "mondat vége" kupacból. A mi 2 mondatunkból így ez lenne: "A süti lapos, mert jó nagy feneke van a tanárnőnek." és "Csak azért szeretem a matekot, mert kevés benne a lekvár." Lehet, hogy nem a legjobb példamondatok, de most csak ennyi tellett tőlem. :)
A kártyát is említették páran, mi is nyomtuk unalmas órákon. Ketten tudtok 66-ozni ( snapszer) mi sokszor borjúztunk ez egyo lyan játék ,h lehet többne is játszani párokat kell rakni a magyar kártyákból ( pl. két 10-es vagy két csikó) és mellé egy kísérőt. Ütni kell ha nem tudsz húzni, színre színt kell tenni van adu is, amivel lehet minden színt ütni, a lent lévő adut adu 7-essel lehet cserélni.
Lehet még többne Makaózni is. Francia kártyával meg akár egyedül is pasziánszozhatsz vagy fekete özvegyezhetsz, többen pedig póker, fekete macska, römi stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!