Nektek hány éves korig visszamenőleg vannak emlékeitek?
Gyerekkoromban emlékeztem a születésem előtti állapotra is (kellemes csend, meleg, "lebegés-szerű" elmények), majd később arra, hogy az utcán tolnak ilyen ülős babakocsiban.
Ma már csak arra emlékszem, hogy akkor mire emlékeztem - úgyszólván áttételesen.
A ma is felidézhető emlékeim kb. 4 éves koromra nyúlnak vissza (bárányhimlő :D).
Nekem vannak emlékeim 3 éves korom előttről. Na nem sok: egy álom, amit sokszor álmodtam, egy töredék, amikor beteg voltam és kamillatea fölött gőzöltem a fejem anyával, meg egy, amikor apa beteg volt és vittünk neki kompótot, emlékszem itt az maradt meg főleg, hogy hogy lehet az, hogy apa beteg, amikor ő egy apa :D
Ja meg az akkori lakásról is van némi emlékem, de csak annyi, hogy hatalmas szobánk volt (legalábbis akkor hatalmasnak láttam), illetve az álmomban a szoba előtti folyosón vagyok, de nem tudom, az mennyire pontos. A többi helyiségről nincs emlékem.
Ja, meg egyszer volt egy olyan, amikor elvittek magukkal anyáék barátai, vagy anyáék vittek oda, azt nem tudom, csak hogy volt egy hatalmas labdájuk meg csigalépcsőjük. Ennyi maradt meg :)
A lakásból, ahonnan az emlékek megaradtak, hároméves és három hónapos voltam, amikor elköltöztünk. Szóval végül is elképzelhető, hogy hároméves elmúltam, amikor ezek a dolgok történtek, csak nem valószínű, mert anyukám pl. többször megjelenik, de nem emlékszem rá nagy hassal, pedig közvetlen a húgom születése után költöztünk el onnan.
Nekem még rémlenek a járókás idők, meg h utáltam a pelenkázást. :D
Óvodából is jópár emlékem van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!