Az orvosi vizsgálaton alkalmatlannak nyilvánítottak a közmunkára. Emiatt a jövő évtől nem kaphatom a segélyt?
Augusztusban jelentkeztem közmunkára. Az orvosnak mutattam egy 6 éves zárójelentést, miszerint szorongásos problémákkal kezeltek. Ez alapján ráírta a papíromra hogy alkalmatlan vagyok. Amikor az ügyintézőnél rákérdeztem hogy most akkor hova kell mennem, azt mondta nem kell mennem sehova és hogy továbbra is kapom a segélyt. És nem rég a Pm hivataltól küldtek egy levelet miszerint az ellátásom felülvizsgálatához szakvéleményt kértek valami Rehabilitációs hivataltól. Mivel az aktív korúak ellátása annak jár akinek az egészségkárosodása eléri az 50%-ot. De ha az enyém nem éri el akkor nem kapok tovább segélyt?
Ezzel nekem csak az a problémám, hogy engem nem tájékoztattak arról hogy ha alkalmatlannak nyílvánítanak az ugyanazzal jár mintha nem vállalnám a közmunkát.
alkalmatlannak lenni a közmunkára
és
jogosultnak lenni a segélyre
ég és föld
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!