Rejtett üzenet a Vodafone reklámban?
Hm-hm. Igen-igen igen. Egyébként mint már mondtam REKLÁM FOGÁS, bár az valószínűtlen hogy összedolgoznának, de akár el is hiszem. Tehát nem abból kell kiindulni, hogy "áááhhh jááá fusson mindenki jön a pusztító démon" hanem azért nem árt reálisnak maradni vagy földhöz ragadtabbnak.
Tehát valszeg semmi jelentése, csak mint ahogy te is bicskát akarsz nyitogatni gondolta a marketing menedzser "na ez tuti nagy felhajtást kell, ami jó a boltnak". Szóval szerintem mit jelent? Azt amit bele magyarázol, akárcsak bármi másba, bármely más reklámba.
Egyébként ez az egész, hogy sujkolnak az emberekbe ezt-azt ez mindig is így volt, persze így feltüntetve, hogy ez micsoda összeesküvés elmélet belehet úgy állítani hogy ez hü de rossz dolog, erre csak azt tudom mondani amit valamelyik youtube videónál írtak?
Mire fől a hatás-vadász zenék? Ja hogy anélkül, nem lehetne bebeszélni a sok hülyeséget amiről a videó szól? Mindjárt eszembe jut a szó, ja igen változás, most akkor az a menő hogy költs a pénzed mint egy ba.rom hát istenem ez van.
De a többi hülyeség ami össze van hordva ebben a .. Könyörgöm akkor már egy harmadik világ háború vagy a Terminátor is reálisabb mint ez a hülyeség.
Egyébként egy valamiben igazuk van a filmjük tényleg hajlamos a nyugalom megzavarására, azért is jutott eszembe ez a hülye üzenet, mert unokahúgom megnézte ezt a szart és hülyét kapott tőle. Végül nem tudom szerintük akkor mi lenne a jó, utálni a nyarat, megvonásban, magányban élni, stb?
Igazából így belegondolva a vodafone reklám is zavaró, de ez a film, akkor már kibővíthetnék azzal a figyelmeztetést, hogy "vallási és egyéb referenciákat fogunk önnek úgy bemutatni hatás-vadász zenékkel megspékelve, hogy önt minél jobban manipulálják arra, hogy elhiggye a sok hülyeséget amit azért találtam ki mert nincs egy barátom se és nincs jobb dolgom, köszönöm"
Lényegében az egész reklám fura, azért ezt elismerhetik a legszkeptikusabbak is.
Engem 4 dolog ragadta meg a figyelmem a reklámban:
- Balázs nyitóruhája (nekem az Ember tragédiája jutott eszembe róla, de aztán inkább átváltottam arra, hogy a vörös háttérrel akarták stílusában összekapcsolni - mozgó pirosság a kereskedelem leghatásosabb eleme),
- a kopasz fa (azért tették oda, hogy tudat alatt kényelmetlenül érezze magát az ember, és ez a feszültség nyomatékot helyezzen a reklámra, ezáltal legyen megjegyezhető?),
- B. fordítva fényképezi le magát (egyszerűen akarják érthetővé tenni a vakuvillanással a telefonos fényképezés lehetőségét?),
- és kajak ijesztő az a sok mikrofon (talán B. hírességét, sokat szereplését akarja szimbolizálni) Mikor először láttam a reklámot, mondtam is a páromnak, hogy kb. mintha szakadna B. feje fölött az eső. Ezek a zavaró részletek a magyarázóvideó nélkül is feltűntek, és találtam is rájuk magyarázatot, de van pár dolog, amit sehova nem tudtam tenni, ilyen pl. a kis csoport a képpel kitakart nagy csoport mellett,
A Vodafone-ról már több fórumon olvastam "gonoszat", más hasonló céggel együtt emlegetve, (a tulajdonlások a zsidók felső tízezréből, jobban mondva százából vannak), de ez a videó sem szólt egyébről. Az ember vagy elhiszi, vagy nem, ez EGYÁLTALÁN nem számít. Lehet teljes egészében igaz, lehet igazságmagja, lehet, hogy az egész csak pihent agyú emberek kitalációja. Nem számít, igaz-e, mert ha az is, valószínűleg nem tehetsz ellene semmit, mert a manipuláció olyan szinten van jelen, amiről álmodni sem mernél soha! Soha! Lehet tömeghisztériát keltő, eget verő (szó szerint :D) baromság, amit vagy céllal (a negatív reklám is reklám, sőt!) vagy céltalanul (unaloműzésből, ugratásból) csinált valaki. Csak az számít, hogy láttad és tudsz róla, hogy van, aki így gondolja; eszedbe jut, hogy esetleg van rá valami esély, hogy ennek kb. 1%-a igaz lehet, nem veted el teljes egészében, tehát szkeptikus maradsz minden irányban, óvatos leszel, hogyan gondolkodsz ezután, és ráeszmélsz, hogy nem az számít, igaz-e, hanem, hogyha igaz lenne, Te hogyan viselkednél? Hogyan viselkedsz most? Szeretsz, gyűlölsz, idegenkedsz, elutasítasz, védekezel, támadsz, érvelsz vagy bántasz? HA AZ ÉLETEDET A LEHETŐ LEGPOZITÍVABBAN ÉLED, SENKIT SEM BÁNTVA, ODAFIGYELVE MÁSRA, FŐKÉPP A CSALÁDODRA, TISZTELED AZ ÉLET MINDEN FORMÁJÁT, TEHÁT NYITOTT VAGY ÉS BEFOGADÓ, TISZTELETTELJES, ÉLFOGADÓ ÉS SZERETŐ, akkor teljesen mindegy, mibe hiszel, mi a vallásod, ateista vagy-e, hiszel-e a tömegmanipuláció ilyen magas szintű gonosz és önző formájában.
Gondolj bele: ha tiszteled a különbözőséget, az életet, és szeretettel és önbizalommal vagy tele, akkor hiába akarnak odafent háborút szítani pl., mert téged (és remélhetőleg minél több embert) hidegen hagy a gyűlölet, a félelemkeltésből fakadó rivalizálás stb., mivel nem tudják beléd beszélni, hogy akár fegyverrel ki kell állni magadért, mert ha nem teszed, majd mások legyőznek. (Sok egymással szomszédos népet a hiúságukból fakadó félelmeik miatt tudtam egymásnak ugrasztani - akarva vagy akaratlanul - a nagyhatalmak, hogy ezáltal több fegyvert tudjanak eladni, vagy hogy nagyobb ellenőrzéshez jussanak az adott területen. Lásd: Afrika, Köze-Kelet, Távol-Kelet stb.) Ezért kell óvatosan bánni a román-magyar vagy a szlovák-magyar ellentétekkel is. Ha megbocsátó vagy, akkor lelkileg erős vagy, és nem tehetik meg veled azt, amit annak idején pl. Hitler megtehetett a németekkel, akik akkoriban nagyon be voltak tojva, hogy majd el lesznek nyomva az akkori gyengekezű vezetés miatt, és könnyű volt manipulálni őket erre a félelmükre alapozva.
Utolsó köszi, hogy megtaláltad nekem a kérdést. Már a fejemben volt ez a baromság, csak épp nem találtam a kérdést.
Átolvastam amit írtál, és a legjobb amit írtál hogy aki nem hagyja úgyse tudják, na pontosan. Én pont ezért nem is hiszek, ezekben a hülyeségekben, legszívesebben csak szembeköpném a sok ..... aki ezt a szánalmas videót is kitalálta, aztán elküldeném őket, valami robot melóra ott majd lesz idejük a .... videókkal foglalkozni. Nagyon unatkozhatnak egyesek, de a hígagyúságuk a legrosszabb.
És egyébként most hogy már bő 1,5 év eltelt, hol is van az új világhatalom?? Hol vannak a gonosz erők, nem tudom lehet valahogy elkerülték a figyelmem. Bár lehet az ő gonosz, ördögi manipulációjuk hogy jelenleg egész jól élünk, igazából mondhatnám nagyon jól. Jaj-jaj pedig se vodafone-os se semmi nem vagyok, nem csatlakoztam a gonosz erőkhöz. De hát SAJNOS az emberi hülyeség határtalan.
Másodszor, azért is hülyeség ez a tömegmanipuláció mert feltételezi hogy globális szinten egy folyamatosan működő hibátlan, mindent behallozó rendszer működik ami elől egyszerűen lehetetlenség kijutni. Hát igen, persze (paranoid much?), bár most hazafelé jövet is mintha több alkalommal is fekete kocsikból napszemüveges emberkék figyeltek volna, az egyiknek még a névkártyáját is láttam valami Smith ügynök? ha jól emlékszem. Plusz nem is tudom miért de miután most megnéztem 3 reklámot hirtelen vásárolni akarok olyan dolgokat amikre eddig sose volt szükségem, na megyek is...na persze".. szóval nevetséges, mekkora hülyék vannak.
Persze jó valaki biztos ebben hisz oké, ő dolga, de akkor is döbbenet amilyen gondolat mente ezeknek az embernek lehet. A manipuláció mint dolog létezik persze, de így biztos hogy nem. Inkább amik az előző válaszban vannak, az inkább. Bár gondolom a manipulálás egyenes arányban nő a érintett ember eszének csökkenésével.
Nekem az egész reklámból akármilyen hihetetlen, semmi nem jött le. Nem érzékeltem magamon, hogy a semmiből bibliával vagy bármi hasonlóvak kapcsolatos dolgok jutnak az eszembe, nem akartam semmit vásárolni, se szolgáltatót váltani, se semmit. Se költekezni nem akartam, és nem végképp nem változtatta meg a moráljaimat, érzéseimet, nem gondoltam hogy nekem xy dolog jár vagy hogy mennyire kell nekem a hitel csak mert Balázs elmondta, szóval elmehetsz a hülyeségeddel máshova, a szimbólum rendszer meg irreleváns ez megint csak,,, igazából már mindent leírtak a többi válaszban, ezzel az erővel bármibe belehet látni bármit. Valakit lehet manipulálni, de ez kb annyit ér hogy valaki lát egy véleményt "AAA igen igen ez az igaz!!!" látja a tök ellenkezőjét "AAA igen igen ez az igaz!!!" nem valami ultimate mindenkire ható dolog.
Az egyetlen dolog amit a reklám csinált, hogy az húgom rosszul volt tőle,, mert akkor baromság. Hát mind1, szerintem akik ezt kitalálták csak ezzel enyhítik a szánalmas életüket, ahogy már valaki említette asszem az egyik youtube videónál sajnos nem tudom már, de jó hozzászólás volt. Biztos könnyebb feldolgozni a dolgokat, meg bemagyarázni ooooh hát ez mind a felsőbb hatalom miatt van,, aha,, jó..na jó ennyi elég is
Ja ami legközelebb áll szerintem egy ilyen globális manipulációhoz az ez a film :
http://www.youtube.com/watch?v=hAbGeNqqT6Y
u.i.: és ha létezik is mit ér ez a hatalom? Nekem miben árt? Mert jelenleg semmit se érzek belőle, plusz megvédi majd Mr.okostojást ha odamennek és szétverik a hülyeségért? Valahogy kétlem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!