Mit takar az alábbi mondat?
"Minden, ami egyszer megtörténik, lehet, hogy soha többé nem történik meg újra" = Van, ami csak egyszer történhet meg, de az fontos dolog, páratlan és többször nem történik meg az életben.
"De minden, ami kétszer történik, bizonyosan megtörténik harmadszor is. " = Vannak olyan dolgok, amik többször előfordulnak, de azok azért fordulnak elő többször, mert nem fontosak és/vagy hibát ejtettünk, amiért megint megtörtént. Ezek általános dolgok, hozzátartoznak az élet ritmusaihoz.
Az első mondat egy páratlan, egyszer előforduló érzést/élményt fejez ki, a második viszont egy olyan dolgot, ami általános dolog, többször megtörténik, nincs nagy jelentősége, feltehetőleg megint megtörténik, mert annyira általános.
Valójában ez csak egy vélemény, én sem tudom, viszont eléggé elgondolkodtató mondat - sőt, tetszik is!
Mint mikor egy férfi megüt egy nőt, egyszer. Akkor a nő reménykedik, bízik, hogy soha többet nem üti Őt meg, reméli, hogy soha többet nem történik meg újra. " Minden, ami egyszer megtörténik, lehet, hogy soha többé nem történik meg újra. "
De ha megüti másodszor, akkor a nő már tudni fogja, hogy az a férfi megfogja ütni Őt, harmadszor, és negyedszer is. " De minden, ami kétszer történik, bizonyosan megtörténik harmadszor is. "
Vagy mikor egy nő megcsalja a férjét. Egyszer, akkor még megbánhatja, és elhatározhatja, hogy nem teszi meg többet, és lehet, hogy így lesz, és soha többé nem történik meg újra. De ha másodszor is megcsalja, akkor megfogja harmadszor, és megint, és megint, és megint.
Kérdező: értem, mire gondolsz. Nem feltételnül rosszra kell gondolni, lehet jóra is: egy nő, életében talán egyszer lesz igazán szerelmes, de van, aki többször. Például.
Vagy az nem mindennap történik meg az emberrel, hogy megnyeri a lottót - kevesebb esélye van rá, hogy másodszor megnyerje. Viszont, ha nyer egy kaparósorsjegyet, akkor lehet, hogy másodszorra is nyer eggyel, és ha már ez megtörtént, miért ne lehetne harmadszor is szerencséje?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!