Jogilag hogy van ez?
Figyelt kérdés
Pár éve megvásároltam Apukámtól és a második feleségétől egy több hektáros földet, amin rajta hagytuk a haszonélvezeti jogot.Közben Apukám meghalt, így a feleség maradt a haszonélvező. A föld fele-fele arányban volt a tulajdonukban. Most ott tartunk hogy a feleség bérbe adja a föld egy részét, de a teljes összeget Ő kapja. Jól van ez így, vagy én is jogosult vagyok az összeg felére?2011. okt. 17. 10:28
1/3 anonim válasza:
Mivel te vagy a tulajdonos, ő csak a haszonélvező így ő nem adhatja bérbe a te beleegyezésed nélkül!
2/3 anonim válasza:
Sajnos a haszonélvezeti jog erősebb, mint a tulajdonjog, úgyhogy neked nem jár semmi.
3/3 anonim válasza:
Ha ő a haszon élvező,akkor bérbe adhatja és övé a bérleti díj is. Csak az eladáshoz kell a beleegyezésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!