Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy minél...

Edward Cullen ® kérdése:

Miért van az, hogy minél többet tudok a világról annál reménytelenebb és ellenszenvesebb lesz?

Figyelt kérdés
Ez nem azért van mert tapasztalatlan vagyok és első kézből találkozok ismeretlen problémákkal. Semmi köze ehhez. Semmi köze ahhoz sem ,h ezen mindenki átesik. Mert biztos ,hogy nem. Valahogy mindig volt 1 képességem ,hogy megértettem a dolgok működését. Ami másnak zavaros az nekem kristály tiszta volt. Előítéletektől mentesen vagyok képes szemlélni a világot. Érzem ,hogy ez egy erkölcsileg és szellemileg nagyon romlott hely. Nos nem tudom ,hogy ki a felelős érte. De nagyon idegesít. Miért ködösítik el a valóságot, és miért akarják ,hogy tudatlanságban éljünk?
2011. szept. 29. 17:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szerintem te alapjában véve visszahúzódó, kedves, nyugodt és ábrándos tekintetű arcodat tárod a világ elé.

Nagyot fognak nézni, amikor egy lefűrészelt csövűvel fellépsz a 6-os villamosra.

2011. szept. 29. 17:54
 2/11 A kérdező kommentje:
Hmmm...Nemrossz :D Azt is mondhatnám ,hogy telitalálat. Visszahúzódó. Lássuk csak. Alapjába véve igen. De ezt bármelyik ember elmondhatja magáról aki nem kíván folyton a középpontban lenni. A szöveg tartalma és mondanivalója arra utal ,hogy általában rossz közérzetű ember vagyok aki meg nem értett és magányos személyiség. Talán elmondhatjuk ezt is. "kedves, nyugodt és ábrándos tekintetű arcodat tárod a világ elé." *ez is talált. Általában halál nyugodt vagyok. Szinte lehetetlen kihozni a sodromból és képes vagyok órákat szótlanul ülni mozdulatlanul. Furcsának találod? Miért? Azért mert az átlagmagatartástól ez a forma eltér. Ez azért van mert engem nem az érzéseim befolyásolnak, sőt érzéseim sincsennek. A gondolkodásomat csak a logika és a ráció határozza meg. Hogy képes lennék e tömegmészárlásra? Miért gondolod ezt? Téves az asszociáció ha azokra a fiatalokra gondolsz akik lelövöldözték az osztálytársaikat. Ők pontosan a magány a meg nem értettség a kiközösítés és a folytonos megalázások következtében tették ezt. Talán nem is voltak olyan hülyék. Csak gyengék voltak. Ez a feszültség levezetés egyik primitív formája. Miért akarnák kárt tenni az embertársaimban? Lehetnek akármilyen primitívek és aljasak, akkor sem akarom őket megölni. Én szeretem az embereket. Nem velük van a probléma. A probléma a vezetőkkel van, pontosabban azokkal a vezetőkkel akik hamis ideákat és eszméket szórtak szét az emberek között, pontosan azért ,hogy ezekkel elvakítsák őket és anarchiát okozzanak. Hiszen minél több nézet létezik annál több az ellentét is. Itt egy átverésről van szó. Direkt tartanak minket ilyen primitív szinten. Nem engedik ,hogy fejlődjünk. Az emberek többsége nem gondolkodik helyesen. Gondolkodásuk még mindig az utánzás elsajátításának egy összetett formáján alapul. Úgy gondolkodunk mint a majmok csak nálunk több az átfedés. Képtelenek vagyunk a logikus újító gondolkodásra. Butítás és a különböző meggyőződésű emberek egymás ellen uszítása folyik a csapból is. Hogy miért? Mert amíg mi primitíven egymás ellen marakodunk, addig ők uralkodnak felettünk és irányítanak. A világ pénzügyi vezetői. Az emberek többsége azért fogadja el ezt a világot mert nem ismer más utat. Hogy megértsd miről beszélek, olvasd el ezt: Nap mint nap sokan megkérdezik maguktól hogy mi az élet értelme. Pedig erre igazán egyszerű a válasz. Az emberi élet értelme nem több akárcsak egy baktériumé vagy bármely életforma élete ezen a földön. Ez a cél nem más mint a terjeszkedés. Az életünk értelme ,hogy képesek legyünk a túlélésre és életképes utódot hozzunk létre a bolygón így biztosítva az egyedszám gyarapodást. Az határoz meg egy fajt ,hogy milyen jó a túlélésben. Az emberiség idáig nagyon jó irányba haladt ,hiszen képesek lettünk a bolygó egyik domináns fajává válni és bebiztosítottuk fennmaradásunkat tartósabb ideig. Azt hihetnénk ,hogy jó irányba haladunk pedig ez közel sem igaz. A jelenlegi technikai és társadalmi szinttel párhuzamosan szellemileg is elég fejlettnek kellene legyünk. Ugyan ma is a túlélésért folyik a harc azonban sokkal inkább előtérbe kerültek az egyéni érdekek mint a közösség érdeke. Mindenki a saját malmára hajtja a vizet. Pedig ha olyan fejlettek lennénk amilyennek hisszük magunkat ennek nem így kéne lennie. Ahogy ezt leírtam egyszer mindenki számára az egyéni gyarapodás és szükségletek kielégítése a legfontosabb. Az emberek többsége manapság gyereket sem tud nevelni. Miért tennék? Fogalmuk sincs róla ,hogy mi ennek a szerepe. Maga az utódok szellemi képességeinek gyarapodása hozzájárulhatna ahhoz ,hogy a későbbiekben egy fejlettebb alapon nyugvó társadalmi rendszert hozzunk létre. De ez senkinek sem fut át az agyán. Az emberek tudják ,hogy állásra ,házra , autóra , pénzre és párszor családra van szükségük. Ezen dolgok megszerzésére készülnek egész életükben. Egész kiskoruktól kezdve életük nagy részében ez hajtja őket. De ,hogy valójában miért teszik?! -Miért akarják ezt?! ők sem tudják. Mert nem tudják ,hogy mi ennek a folyamatnak a mozgatórugója. Így saját tudatlanságuk áldozatai lesznek és létrejön egy impotens társadalom mely képtelen a valós fejlődésre. Vannak körök akik ezt tudatosan kihasználják. Uralkodnak a többségen. De őket sem vezérlik nemesebb szándékok. Ugyanolyanok, csak értenek a manipuláláshoz. Szándékosan teremtenek káoszt és tudatlanságot ,hogy így élősködhessenek a többieken. Az emberiség háborút vív a jelen pillanatban is. Háborút önmagával. Nagy káosz és tudatlanság uralkodik és ha ez így megy tovább akkor ez a folyamat egy időn belül az emberiség kipusztulásához vezethet. Hogy mi a sorsunk, rendeltetésünk? Semmi több mint eredetileg. Semmi több... vagyis egy kicsit továbbfejlesztve a dolgot. Az emberi élet értelme az lenne ,hogy létrehozzunk egy reálisan és jól működő társadalmat melyben nincs rivalizálás és a közösségi érdekek vannak előtérbe. Egy olyan társadalmat ahol az ész és logika uralkodik és ahol egyre okosabb utódokat nevelünk fel. -hogy egykor képesek legyünk biztosítani túlélésünk nagyobb távlatokban. A föld nem tart örökké. Egykor majd alkalmatlan lesz az életre. Fennmaradásunk érdekében muszáj lenne új életteret keresnünk. Talán nagyon utópisztikusnak tűnök? Pedig nem vagyok az. A kérdés nagyon is aktuális , mert az ilyen tervekhez komoly felkészülés kell és ez nem megy egyik napról a másikra. Először is meg kéne szüntetnünk a felesleges dolgokkal való törődést és előtérbe kellene helyeznünk a reál tudományágakat. Csak ezek vezethetnek megfelelő léptékű technikai fejlődéshez. Csak ezek a tudományok senkit sem érdekelnek manapság... Hogy miért? Mert pontosság kitartás és gondolkodás szükséges a tanulásukhoz és fejlesztésükhöz. De gondolkodni senki sem akar. Mert manapság fene nagy a szellemi szabadság. Mindenki a könnyebb utat keresi. "humán tantárgyak" De mért ne keresnék, elvégre nem a társadalmat akarják fejleszteni. Ők egyéni jó létet akarnak, mint mindenki más. Hát sok sikert hozzá! :)
2011. szept. 29. 18:23
 3/11 anonim ***** válasza:
Ezt mind olvassam el?xD
2011. szept. 29. 18:29
 4/11 anonim ***** válasza:
Na végre elolvastam és igazad van, mondjuk ezt én a nagy részét eddig is tudtam. Az egész társadalom egy el**szott sz*r. Annyit viszont nem értek, hogy a vezetőknek miért jó ha mi ilyen tudatlanságban élünk és nem fejlődünk?
2011. szept. 29. 18:38
 5/11 anonim ***** válasza:
Én azt gondolom, hogy nem létezik (és nem is fog létezni) olyan társadalmi berendezkedés, amelyet a bolygónkon minden ember elfogadna. A javak felhalmozása, a másiktól való különbözni akarás genetikailag belénk van kódolva. Ezen csak úgy lehetne változtatni, ha mindenki agymosáson menne keresztül, és/vagy az együttélés szabályai nagyon erős korlátok közé lennének szorítva (diktatúra).
2011. szept. 29. 18:48
 6/11 A kérdező kommentje:

Igazatok van! Hogy miért akarják ezt a vezetők. Csak azért mert emberek gyarlók ahogy napter mondta, igaza van. Ez belénk van kódolva. Sok embernek megfordult már az agyában ,hogy miért ilyen rövid az emberi élet. A válasz erre annyi ,hogy nem az természet célja ,hogy egy "örök életű" önáltatos szellemileg fejlett lényt hozzon létre. A természet célja csupán a fajfenntartás. Ezért élünk ilyen rövid ideig. A fejlődés és a rend a logika és a szabályszerűség igénye nincs belénk kódolva. Ezért működik inlogikusan a társadalom. Amikor az ember tudatosan el kezdett gondolodni ,felfedezett egy új utat. Egy olyan utat melyen egy napon talán képes lesz haladni. Ez lesz az a fejlettségi szint amikor az ember fölül emelkedik a saját létén. Vagyis az alapvető fajfenntartáson túl egyéb közös célok is megjelennek. Ekkor leszünk képesek valódi gondolkodó lényekké válni és talán megszűnik köztünk a rivalizálás és és egyéb hátráltató tényezők. Rájöttem a másik kérdésre is. Arra ,hogy miért gondolkozunk primitíven. Az előbb leírtakkal függ össze. Ahogy mondtam, úgy gondolkodunk akárcsak a majmok. Ennek az alapját az utánzás képezi. Amikor egy probléma kerül elénk az ember azt úgy próbálja megoldani ,hogy a tapasztalati ismeretei között keres egy másik hasonló problémát és annak a "megoldását" próbálja alkalmazni a jelenlegi problémánál is. Vagy egy kicsit módosít a megoldáson. Ezzel a módszerrel lehetséges ,hogy megoldódik a probléma. Azonban vagy egy másik lehetőség is és ez alatt értem a fejlett gondolkodást. Eszerint az ember nem az előre megadott úton halad. Hanem azt elfelejti és a tiszta logikus ismeretei felhasználása alapján egy teljesen új utat, módszert hoz létre mellyel megoldja a feladatot. Azért használjuk többnyire az első lehetőséget, mert kevesebb energiával jár az alkalmazása. Nem veszi annyira igénybe az agyat. És ahogy mondtam az emberbe nincs belekódolva a szellemi fejlődés igénye. Az emberbe csak a fajfenntartás van kódolva és ennél fogva minden problémát a lehető legegyszerűbb módon akar megoldani. Ez gátolja a szellemi fejlődésünket. Érdekes felvetés. Szóval akárhogy akarok nem tudok változtatni a helyzeten. Meg kell várni míg mindenki eléri a szükséges szintet és a változás magától bekövetkezik. Ha addig ki nem pusztulunk. De ezt már nem fogom megérni.

Amúgy a 61-ez villamossal járok. :D

2011. szept. 29. 19:21
 7/11 A kérdező kommentje:
Várjunk! Van még itt egy probléma. Talán tévedünk. Azért mert a következtetéseinket a jelenlegi társadalmi rend alapján vonjuk le. És ez a hiba. Szerintem a mostani rendszert nem mi építettük ki. Ezt mások építették ki nekünk a saját szakállukra. És ránk erőszakolták. Nem diktatórikusan. Sokkal lassabban és okosabban. Ezért talán tévesek az emberiségről alkotott téziseink. Talán nincs is semmi belénk kódolva. Ezt csak elhitetik velünk, hogy ne lázadjunk. Így a rendszerük tovább megőrzi prioritását és egyeduralmát. Gondolj bele. Minket, magyarokat is etetnek ezzel a turáni átokkal. Nincsen is semmilyen turáni átok. Ez is csak egy eszköz. A figyelemelterelés eszköze. Csak dobj be egy eszmét és nézd, hogy fertőzi meg a tömegeket. Szerintem születésétől kezdve az ember bármilyen társadalmi rendbe képes lenne beilleszkedni és ennél fogva azt a rendszert tartaná helyesnek, alapvetőnek. Mi azért tartjuk ezt alapvetőnek, mert ebbe élünk. ERGO – Nagyon nehéz elfogulatlanul gondolkodni és elvonatkoztatni ettől a berendezkedéstől. Nem tiszta az elménk. Mi is meg vagyunk fertőzve. Mindenki. Szóval haladjunk sorjában. A megoldás az lenne, hogy megdöntsük a jelenlegi rendszert és változásokat hajtsunk végre. Csak szépen sorjában. A rendszer megdöntése hihetetlen egyszerű lenne. Nem szükséges hozzá erőszak se áldozat. Csupán összefogás. Ennek módját most nem mondom el. De ha érdekel, szívesen leírom.
2011. szept. 29. 19:54
 8/11 A kérdező kommentje:

napter, én az utolsó érvelésem tartom mérvadónak mert az mindenféle befolyás nélkül született. Talán azért hibáztatjuk embertársainkat és azért tartjuk korlátoltnak az emberiséget mert pont ezt akarják elérni. Szerintem nem vagyunk azok. Csak annyira mélyen belénk ültették ezt a gondolkodást ,hogy el is hisszük. Lenne jobb berendezkedés csak ez bizonyos körök érdekeibe ütközik.

Csak gondold végig...

2011. szept. 29. 19:58
 9/11 A kérdező kommentje:
A következtetés tehát ,hogy fertőzöttek vagyunk. Nem tudunk tisztán gondolkodni. Fejlődésünk folyamán szüleink és a társadalom is hamis és torz értékrendet nevelt belénk tudtán kívül és ez alapján próbáljuk értelmezni és megérteni a körülöttünk zajló dolgokat. Első lépésként tehát el kell felejtenünk mindent amit idáig tanultunk. Minden tapasztalatot, minden eszmét. És 0-ról kell kezdeni az egészet. Csak a saját megállapításainkra következtetéseinkre alapozhatunk a logikát és a rációt felhasználva. Itt az ideje ,h clear-ek legyünk és szabad legyen az elménk. A feladat a következő: Szabadítsd fel a tudatodat! Próbáld meg az általam leírt dolgokat is üres fejjel értelmezni, csak a logika alapján, ne hagyd ,hogy a benned lévő tudásanyag félrevezessen. Csak magadra hagyatkozhatsz!
2011. szept. 29. 20:43
 10/11 anonim ***** válasza:

Tán nem olvastad Duncan Shelley könyveit? :D

Amúgy egyetértek veled. Többet most nem akarok hozzáfűzni. :)

2011. szept. 29. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!