Meg soha nem hasznaltam decopage techikat. Milyen alap hozzavalok szuksegesek?
Ha bemész egy kreatívboltba, ott tudnak segíteni. A "legalapabb":
- egy felület, amire készíted (falap, tányér, tálca, váza, doboz, akármi, amit el tudsz képzelni)
- megfelelő mintájú, méretre vágott szalvéta (rétegeire szedve: csak a legfelső, mintás vékony rétegre van szükséged)
- egy minimum 10-es vastagságú ecset (az sem baj, ha durva, de akkor óvatosan kell. A lágy ecsetnél pedig a kihulló szálakra kell vigyázni)
- egy kevés víz (csak megnedvesíteni az ecsetet az elején, utána nem is nagyon kell már használni)
- ragasztólakk (ezt kreatívboltokban kapsz, többféle is van)
A felületet megtisztítod, vékonyan lekened ragasztólakkal azt a részt, ahová a szalvéta kerül, majd rárakod a szalvéta legfelső rétegét. Ragasztólakk és ecset segítségével a szalvétát is átkened, gyűröd, vagy épp kisimítod, igény szerint (vigyázva, nehogy elszakadjon). Ennyi.
Ha megszáradt, lekenheted az egészet fényes lakkal (nem kell, hogy a szalvéta az egész felületet befedje).
Vannak különféle festékek, repesztőlakkok, ezeket lehet kombinálni. Idővel belejössz, ahol megvásárolod, biztosan adnak tippeket. Nekem egy egész készlet DEKA Color festékem van, lakk, matt, crystal, metallic, mindenféle, minden színben.
A crystal festékek alapvetően üvegfestékek, vékony, matricás hatást keltenek. Nagyon szeretem az elkészül dobozokat, tárgyakat lefesteni velük: a mintája megmarad, de egy kis szín kölcsönöz neki. Piros virágos doboz, tálca pl. nagyon jól néz ki sárga crystallal átfestve. Védi is, szépíti is a felületet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!