Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Pályakezdőnek számítok?

Pályakezdőnek számítok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 27 éves vagyok, néhány hónapja abbahagytam a sulit, mert elfogyott az erre szánt pénzem (később még szeretném folytatni, de ez a kérdés szempontjából nem is érdekes), és regisztráltam magam a munkaügyi központban. 10 évig dolgoztam a suli mellett diákmunkásként, de az ugye nem számít rendes állásnak. A saját értelmezésem szerint pályakezdő vagyok, hiszen még nem volt rendes állásom... ám a munkaügyi központban azt a tájékoztatást kaptam, hogy nem pályakezdőként, hanem csak simán álláskeresőként regisztrálnak, mert elmúltam 25 éves. Ez azért érdekes, mert hallani ilyesmiről, hogy pályakezdő orvos, meg hasonlók, viszont, ha azt vesszük, hogy egy orvos 14+ félévet jár iskolába, tehát 25 évesnél idősebb lesz, mire kikerül és praktizálhat... ő pályakezdő 26-27-28... vagy akár 35 éves korában is, én meg nem?! Hogy van ez?

Egy projektbe szeretnék bekerülni, ahol pályakezdőket alkalmaznak, viszont így lehetséges, hogy kimaradhatok a szórásból. Vagy csak túlreagálom és tényleg pályakezdőnek számítok? Az én értelmezésem szerint mindenképp. Kíváncsi lennék a véleményetekre! Köszi előre is!

2011. szept. 16. 19:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

25 alatt van pályakezdőség...

és az orvosi 12+ félév, tehát meglenne 24évesen, de állítólag nálunk nem is számít. rezidens képzésnél sztem egyáltalán nem, orvosnál meg megint nem... sok orvostanhallgató dolgozik suli mellett klinikán itt-ott én is csak innen tudom, utána néztem mert nekem is dolgoznom kéne vmit suli mellett...

2011. szept. 16. 19:44
 2/12 anonim ***** válasza:
*utánanéztem egybe...-_- áh el kéne olvasni hogy mit írtam, mielőtt elküldöm...
2011. szept. 16. 19:45
 3/12 A kérdező kommentje:
Értem, köszi! Tehát akkor buktam az állást
2011. szept. 16. 20:01
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Jajj ne így állj hozzá!

Ez nehogy letörjön! Jön majd másik. Írj egy jó önéletrajzot és add be annyi helyre amennyire csak tudod!

/unokatesóm munkaügyis és ő mondta hogy egyes cégek azt csinálják hogy felveszik a pályakezdőket, mert értük adózásból kedvezményt vagy mit kapnak, de aztán amikor ez az időszak lejár kirugják őket és felvesznek egy újabbat... semmit nem veszítettél, hidd el!/

2011. szept. 16. 21:11
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszi a biztató mondatokat:)

Az a helyzet, hogy ez másnak tűnik... kapott a cég 40 milliót, amit az újonnan felvett emberekre kell költenie (féltucat főről lesz majd szó), bér + képzés... eu-s pénz, amivel el kell számolni, úgyhogy nagyon nem lehetne trükközni. ezért próbáltam volna bekerülni, mert a tevékenységük részben fedésben van azzal, amit 6 féléven keresztül tanultam, úgyhogy én ide tényleg úgy mennék, hogy ez érdekel. gondoltam egyébként, hogy bukó lesz... ekkora lehetőség elúszik a korom miatt:(

2011. szept. 16. 22:22
 6/12 anonim ***** válasza:

milyen sulit csináltál?

Támogatások szempontjából az számít pályakezdőnek, aki

- tanulói, hallgatói jogviszonya megszűnését követően nem szerzett jogosultságot munkanélküli járadékra, azaz a munkanélkülivé válását megelőző 4 éven belül nem rendelkezik kétszáz nap munkaviszonnyal,

- 25 évesnél, felsőfokú végzettség esetén 30 évesnél(!!) nem idősebb,

- nem részesül terhességi, gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban vagy segélyben,

- regisztráltatta magát az illetékes munkaügyi központ kirendeltségén és vállalta az együttműködést..

na szóval ha felsőfokú végzettséged van és 4 év nem telt el azóta h végeztél akkor pályakezdfő vagy

szóval semmit nem dolgoztál diákmelón kívül??

akkor ezt a törvényt mutasd meg a munkaügyiben..

:)

2011. szept. 17. 07:55
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszi!

Ez megint egy talány lesz, mert értelmezhetem sokféle képpen. A négyből három illik rám, a 2. pontban leírt, 25 évsenél idősebb vagyok, viszont úgy hagytam abba a sulit, hogy a felsőfokú végzettségemet nem szereztem meg. A helyzet az, hogy nem kapok semmilyen járadékot, a diákmunka (meg az a pár hónap start kártyás meló) nem számít bele a 200 nap munkaviszonyba... egyedül akkor az életkorom lehet az, ami kizárja, hogy pályakezdőként vegyenek fel a céghez? Elég nagy baromság. Ezt a melót egyébként nem a munkaügyi központ szervezi, de gondolom az elbírálás az úgy történik, hogy azokat veszik fel, akik regisztrálták magukat oda. Költségtérítéses rendszeben tanultam, magam fizettem a kötlségeket, úgyhogy ez talán lehet egy kiskapu, mert nem az állam pénzén hédereztem a suliba. Úgy tűnik azonban, hogy a felsorolt dolgok közül mindegyiknek érvényesülnie kell ahhoz, hogy én pályakezdőnek nevezhessem magam... visszakanyarodtam tehát oda, hogy akkor nem számítok pályakezdőnek, vagy elviekben mégis?

2011. szept. 17. 11:59
 8/12 anonim ***** válasza:

jaaa ha nem fejezted be a felsőfokú sulit(tehát nem szereztél diplomát) akkor továbbra is középfokú végzettséged van csak..

szóval akkor így nem érvényes a 30 év

ha befejezted volna, akkor pályakezdő volnál.

mit tanultál amúgy?

2011. szept. 17. 12:02
 9/12 A kérdező kommentje:

így van:( úgy vagyok ezzel a lehetőséggel, hogy soha többet nem lesz ilyen lehetőségem... meg itt nagyjából olyan területre kerülnék, ahol az folytatódna, amit a suliban is tanultam. rengeteg komm. és médiás órám volt, itt ui média területén alkalmaznának embereket. képzéssel, fizetéssel, biztos munkahellyel.

Filmelméletet és filmtöri szakirányos voltam sz. bölcsész szakon belül. tudom, másnak ez büfé szak, valamennyire igazuk van, meg abban is, hogy ezzel nem lehet elhelyezkedni, de most itt lett volna a lehetőség...

2011. szept. 17. 12:39
 10/12 A kérdező kommentje:
bocsi, szóismétlés. -lehetőséggel
2011. szept. 17. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!